Cseke Attila, în conflict cu USR pe tema certificatului verde: „Vin acum şi zic „vrem, vrem, vrem”, dar când au putut, nu au promovat acest proiect”

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a susţinut miercuri, la Palatul Victoria, o conferinţă de presă, în timpul căreia au fost discutate şiaspecte legate de legislaţia privind utilizarea certificatului verde.

11 nov. 2021, 09:38
Cseke Attila, în conflict cu USR pe tema certificatului verde: „Vin acum şi zic „vrem, vrem, vrem”, dar când au putut, nu au promovat acest proiect”

Cseke Attila a criticat în acest context USR, care a avut ultimii doi miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, pentru că, spune el, acum solicită mai multe măsuri privind utilizarea certificatului verde, dar când au avut puterea de decizie nu au făcut nimic în acest sens.

USR propune ca certificatul verde să se aplice tuturor angajaţilor de la stat şi privat.

„Pe acest domeniu eu cred ca ar trebui sa ne intoarcem foarte mult la specialisti. Nu cred ca comentariile si declaratiile politice ajuta. Acest proiect nu a fost promovat de conducerea anterioară a Ministerului Sănătăţii. A veni acum si a spune ca ‘Vrem, vrem, vrem’, dar cand am putut nu am promovat acest proiect, cred ca este gresit. In comisiile de specialitate trebuie gasite fomrule astfel incat acest certificat verde sa isi atinga scopul, anume de a facilita libera circulatie a persoanei si pe de alta parte sa faciliteze si combaterea pandemiei”, a spus Cseke Attila, miercuri, la Guvern.

„Va trebui ca partidele, cele patru pe care eu le consider responsabile – PNL, PSD, UDMR și USR, să găsească o formulă prin care să nu se afecteze esența acestei proceduri de certificat verde și car să asigure o majoritate”, a mai declarat Cseke Attila, la Digi24.

Cseke Attila: „Nu văd nimic care să ne sperie la această hârtie”

Ministrul a spus apoi că nu înțelege opoziția unei părți din populație la certifictul verde.

„Nu văd nimic deosebit care să ne sperie la această hârtie. Nu știu cum am ajuns la această idee că un certificat ne poate face rău în societate. Ar trebui să scăpăm de această idee, care ne va împiedica în circulația liberă a persoanei”, a adăugat ministrul.

Proiectul de lege privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă semnat de Florin Cîţu, Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode, care a fost respins la vot în Senat, a intrat în dezbaterea comisiilor din Camera Deputaţilor, votul în plen urmând a fi dat cel mai probabil săptămâna viitoare. Reprezentanţii PSD vor depune mai multe amendamente la proiectul de lege şi, după ce iniţial au respins propunerea legislativă, spun că acest certificat de vaccinare trebuie impus.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, prima reacţie în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian: „E inacceptabil!”


loading...
Partenerii noștri