CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor. Finala cu Gyor a fost dramatică, decisă la 7 metri VIDEO

CSM BUCUREŞTI a câştigat după loviturile de la 7 metri trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, după 29-26 (13-12, 22-22, 25-25) în finala jucată la Budapesta cu formaţia maghiară Gyor, câştigătoarea ediţiilor din 2013 şi 2014. Performanţa este cu atât mai importantă cu cât CSM Bucureşti s-a aflat la primul său sezon în această competiţie.

08 mai 2016, 13:44
CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor. Finala cu Gyor a fost dramatică, decisă la 7 metri VIDEO

CSM BUCUREŞTI-GYOR 29-26 (13-12, 22-22, 25-25). Finala ediţiei 2016 a Ligii Campionilor la handbal feminin a fost de departe cea mai pasionantă dintre cele de până acum. Pe parcursul celor 60 de minute regulamentare şi 10 de prelungiri, niciuna dintre formaţii nu s-a distanţat pe tabelă la mai mult de două goluri, iar campioanele României şi Ungariei nu au putut fi departajate decât în urma loviturilor de la 7 metri.

Cea mai importantă competiţie handbalistică inter-cluburi a fetelor a căptătat titulatura de Liga Campionilor în 1993, iar CSM Bucureşti a devenit duminică seara, la Budapesta, prima echipă din România care a reuşit să cucerească acest trofeu, în actualul format al competiţiei.

Citeşte şi Oana Manea, după victoria cu CSM Bucureşti, din Liga Campionilor: Voi dormi cu trofeul!

Fetele noastre au obţinut o victorie senzaţională, câştigătoarea fiind decisă în urma executării loviturilor de la 7 metri. După timpul regulamentar tabela indica 22-22, iar după cele două reprize de prelungiri de câte 5 minute scorul era 25-25. La aruncările de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues și Brădeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor, iar Mayssa Pessoa a apărat șuturile expediate de Groot și Loke.

Citeşte şi Antrenorul lui CSM Bucureşti: Am jucat ca nişte nebuni. Să câştigi Liga Campionilor la Budapesta e extraordinar

Ultima formaţie din România care a câştigat cea mai importantă competiţie inter-cluburi a fetelor a fost Rapid Bucureşti, care s-a impus în ediţia 1963/1964. De asemenea, Ştiinţa Bucureşti a câştigat trofeul în ediţia inauguraşă, 1960/1961. În urmă cu şase ani, Oltchim Rm. Vâlcea a jucat finala Ligii Campionilor, dar a pierdut în dublă manşă cu formaţia daneză Viborg.

Duminică, tot la Budapesta, în finala mică a Ligii Campionilor, formaţia macedoneană Vardar Skopje a învins-o cu 30-28 pe fosta câştigătoare a trofeului, Budcnost Podgorica, formaţie la care evoluează Cristina Neagu.

CSM Bucureşti, formaţie înfiinţată în 2007, s-a aflat în acest sezon la prima sa participare în Liga Campionilor.