Laura Codruţa Kovesi, repartizată ca procuror la DIICOT Sibiu. Augustin Lazăr: E posibil să o aducem la Parchetul General

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, miercuri, că fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, îşi va continua cariera ca procuror la DIICOT Sibiu, unde va activa începând cu data de 9 iulie. Procurorul general Augustin Lazăr ia în calcul posibilitatea de a o delega pe Laura Codruţa Kovesi pe o funcţie din cadrul Ministerului Public.

RomaniaTV.net
11 iul. 2018, 05:11
Laura Codruţa Kovesi, repartizată ca procuror la DIICOT Sibiu. Augustin Lazăr: E posibil să o aducem la Parchetul General

UPDATE Augustin Lazăr, procurorul general, ia în calcul posibilitatea de a o delega pe Laura Codruţa Kovesi pe o funcţie din cadrul Ministerului Public, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis miercuri ca fosta şefă a DNA să îşi continue activitatea la DIICOT Sibiu, unde a lucrat până în anul 2006.

„Procurorii care îşi încheie activitatea la DNA de regulă îşi continuă activitatea în cadrul Ministerului Public folosindu-şi experienţa pe care au dobândit-o la DNA. Este foarte posibil să ne gândim la o activitate care să fie bună şi care să aducă un plus Ministerului Public cu experienţa câştigată la DNA. Urmează să vedem”, a declarat Augustin Lazăr la ieşirea din sediul CSM, potrivit News.ro.

_______________ 

UPDATE Laura Codruţa Kovesi îşi va continua activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu, a decis miercuri Secţia pentru procurori a CSM.

Potrivit deciziei CSM, Kovesi este încadrată la DIICOT Sibiu începând cu data de 9 iulie 2018.

Laura Kovesi nu a fost prezentă la şedinţa CSM de miercuri.

____________

„Nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr. 4303/2018 privind continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ca urmare a revocării din funcţia de conducere deţinută”, apare pe ordinea de zi a şedinţei din 11 iulie a Secţiei pentru procurori a CSM.

Şedinţa este programată la ora 10.00, fiind aşteptaţi să participe procurorul general Augustin Lazăr şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Înainte de a fi numită în 2006 în funcţia de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a activat la DIICOT Sibiu.

Kovesi a anunţat luni, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a sa din funcţia de procuror-şef al DNA, că nu va mai lucra în Direcţia Naţională Anticorupţie, dar va rămâne procuror. „De astăzi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror”, a spus Kovesi. 

Citeşte şi: Surse: Kovesi a solicitat CSM să-şi continue activitatea ca procuror la DIICOT Sibiu