CSU Craiova – CFR Cluj 1-1. Derby strâns în play-off, se anunţă luptă dură la titlu

Echipa Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, meciul cu formaţia CFR Cluj, contând pentru etapa a doua din play-off-ul Superligii.

02 apr. 2023, 11:51
CSU Craiova – CFR Cluj  1-1. Derby strâns în play-off, se anunţă luptă dură la titlu

UPDATE CSU Craiova – CFR Cluj 1-1. Clujenii au deschis scorul la Craiova, prin Cvek, în minutul 69, care a înscris cu o lovitură de cap la centrarea lui Cristian Manea. Egalarea a venit după numai trei minute, când pasa lui Ndong l-a găsit pe Koljic şi acesta a finalizat cu sânge rece. Meciul s-a încheiat la egalitate deşi Raul Silva a trimis în bară în minutul 90+1, iar gazdele au dominat total ultimele douăzeci de minute.

Universitatea Craiova a adunat 29 de puncte şi este pe locul 4, iar CFR Cluj e pe locul 2, cu 34 de puncte.

CSU Craiova – CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Universitatea Craiova o întâlnește duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“, pe CFR Cluj. Partida contează pentru etapa a 2-a din play-off-ul Superligii.

CCA a anunțat astăzi brigada care va oficia acest derbi din Bănie. Astfel, arbitru central va fi Istvan Kovacs (Carei). Acesta va fi ajutat la cele două linii de George Neacșu (Câmpulung) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Al patrulea oficial va fi Iulian Călin (Ștefănești).

CSU Craiova – CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Digi Sport 1

VAR-ul va fi asigurat de Marcel Bîrsan (București) și Radu Ghinguleac (București).

Observator CCA va fi Eduard Dumitrescu (Pitești). LPF l-a desemnat supervizor pe Eduard Alexandru (Ploiești).

CSU Craiova – CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Echipele probabile

UNIVERSITATEA CRAIOVA: 21. L. Popescu – 2. Vlădoiu, 26. Zajkov, 3. Mitrea, 12. Ndong – 4. A. Crețu, 6. Screciu – 31. Ișfan, 10. Baiaram, 9. A. Ivan – 19. Koljic
REZERVE: 1. Lazar, 7. Câmpanu, 8. Mateiu, 15. Badelj, 17. Rivaldinho, 20. Markovic, 24. Roguljic, 33. Hanca, 34. Silva
ABSENȚI: Vătăjelu (accidentat), Bancu, Căpățînă (în recuperare)
ANTRENOR: Eugen Neagoe

CFR CLUJ: 1. Scuffet – 4. Cr. Manea, 44. Yuri, 3. A. Burcă, 71. Peteleu – 10. C. Deac, 73. Muhar, 40. Cvek – 11. Petrila,32. Janga, 7. E. Krasniqi
REZERVE: 90. R. Sava, 15. Yeboah,, 25. Țîru, 28. Hoban, 30. Bîrligea, 33. Kolinger, 37. Bordeianu, 47. Braun. 91. Maglica
ABSENȚI: Bălgrădean, Boateng, Camora (accidentați)
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Istvan Kovacs / A1: Florin Neacșu; A2: Ferencz Tunyogi / Arbitru VAR: Marcel Bîrsan; A2: Radu Ghinguleac

CSU Craiova – CFR Cluj LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Ce a declarat Eugen Neagoe înainte de Universitatea Craiova – CFR Cluj:

„Sunt convins că va fi un meci disputat, aşa cum a fost şi ultima întâlnire cu ei. Se întâlnesc două echipe foarte valoroase, cu jucători la echipe naţionale. Şi noi avem probleme, ştiţi absenţele… Bancu se antrenează cu noi, dar nu se pune problema să joace. Mitrea are o problemă la genunchi, dar nu este gravă, ceva legat de cartilaj, nu va avea o perioadă lungă de stat. Vătăjelu a făcut fractură la partida de la UTA, un jucător foarte valoros, acea accidentare îl va ţine departe de gazon.

Sper ca noi să fim echipa care dictează ritmul, care controlează jocul, sper să ne creăm ocazii şi să marcăm goluri, aş fi foarte mulţumit ca meciul să se termine cu acelaşi scor ca în februarie, 2-0. Sper ca fanii să fie alături de noi, stadionul să fie plin, să ne împingă de la spate şi să ne bucurăm împreună de victorie”

Dan Petrescu: „Nu pot pregăti meciul cu Craiova aşa cum mi-aş fi dorit“

Așa cum ne-a obișnuit, antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu, a ridicat jucătorii Universității Craiova în slăvi, fososind tehnica „adormirii“ adversarilor. El a declarat înaintea plecării spre Bănie că se teme de Andrei Ivan, dar și de alți 8 colegi ai acestuia.

„Craiova a avut ceva jucători la loturile naţionale, nu aşa de mulţi ca noi. Cred că a avut mai mult timp să pregătească meciul de duminică. Ei acasă au pierdut doar două meciuri în acest sezon, unul cu FCU şi unul cu Rapid. Aşa că suntem conştienţi de dificultatea şi de importanţa meciului.

Cine este femeia pentru care Ilie Dumitrescu şi-a părăsit familia. Letiţia Badea este comparată cu Monica Bellucci

Ivan este golgheterul echipei în ultimii ani, nu numai anul acesta. De fapt, cel mai bun jucător al Craiovei în ultimii ani a fost Ivan. Este şi într-o formă foarte bună. Aşadar e clar că e cel mai important jucător al lor. La Craiova mai sunt vreo şapte-opt jucători de mare nivel. Trebuie să fim atenţi la ei, la Baiaram, la Markovic, la Koljic, la Işfan, la Cîmpanu… şi mulţi alţii, au foarte mulţi jucători buni de atac. În plus, cei doi închizători, Mateiu şi Screciu, sunt într-o formă excelentă şi aduc echilibru. De aia în ultimul timp Craiova a avut rezultate pozitive“, a declarat Bursucul.

Câţi bani cheltuie Gigi Becali lunar. De ce are mereu la el teancuri de 200 şi 500 de euro

Dan Petrescu a început apoi să se plângă de faptul că sunt șanse să nu poată folosi cel mai bun unsprezece. „La noi Camora e în continuare accidentat. Boateng s-a accidentat şi el la meciul amical cu FC Hermannstadt… Deci unul dintre cei mai buni jucători şi căpitanul echipei sigur nu vor putea juca. Şi mai sunt şi alţi jucători cu probleme medicale, dar pe care sperăm să îi recuperăm până la ora jocului. E clar însă că nu pot pregăti meciul cu Craiova aşa cum mi-aş fi dorit… În afară de accidentări mai sunt şi drumurile lungi făcute de jucători. Plus un moral nu aşa de bun după ultimele rezultate, mai ales cel cu Rapid“, s-a văitat antrenorul campioanei.
Tehnicianul ardelenilor a negat faptul că a semnat prelungirea contractului său cu CFR Cluj, scadent în vara anului 2024.

„Nu am semnat nimic! Deocamdată ne concentrăm la acest campionat, după aia vedem ce va fi în continuare. Mai am contract până în 2024, nu cred că e grabă. Dacă se termina acum, în vară, puteam să negociem, dar aşa nu are rost să ne grăbim. Într-adevăr, am vorbit aşa puţin cu patronul, dar nimic concret. Acum să ne concentrăm la acest campionat.

În fotbal se schimbă multe. Uite: eu eram sigur că antrenorul lui Bayern nu va fi demis, dar s-a întâmplat. Aşa că nu are rost să ne grăbim. O să vedem dacă patronul mai e mulţumit la vară, dacă nu iau campionatul. Noi ne-am obişnuit să câştigăm, dar dacă nu? Vedem ce va fi. Eu zic că ar fi bine să câştigăm măcar Cupa României, dacă nu campionatul. Ca să avem după aceea un culoar bun în cupele europene. E posibil orice anul acesta în campionat. Din cele cinci echipe, deci în afară de Sepsi, oricare poate să câştige campionatul“, a precizat Petrescu.