Cutremur pe piaţa media! CTP, dat afară de la Digi 24 după ce l-a făcut praf pe Prelipceanu: „Este o hotărâre unilaterală a postului”

Jurnalistul anunţă pe contul personal de Facebook că vineri a fost ultima emisiune Cap Limpede la Digi 24.

07 iun. 2022, 14:50

CTP, dat afară de la Digi 24! Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu susține pe Facebook că a fost concediat de postul Digi24.

„Diagnosticul – mai dăunător decât boala
Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala.
Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat.
Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă „transfera”. Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a scris CTP pe Facebook.

CTP ameninţă că nu mai calcă în studioul Digi 24 dacă George Simion este invitat la televiziune: „Nu suntem ca pe vremea lui Ceaușescu”
„CTP descopera la batranete cum e sa fii dat afara fara sa primesti explicatii. Tarziu, foarte tarziu, tataie, dar iti dezleg eu misterul: ai devenit nefolositor pentru baietii care te-au tinut in piata cu termenul de valabilitate expirat. Nici macar cu eticheta schimbata nu le mai esti util. Si nici la voucherele lui Budai nu te califici…”, a comentat Victor Ciutacu pe Facebook.

CTP ironizează renegocierea PNRR pentru pensii. „E ca în bancul cu Ițic și Ștrul care se duc să vâneze lei în Africa”

În emisiunea „Cap limpede” de vineri seara, CTP a criticat dur gafa de miercuri, când pe Digi 24 a fost prezentat un video rusesc, care este viral de aproximativ 14 ani, cu o subtitrare care nu reflecta spusele subiecţilor, ca fiind un clip de propagandă rusă legat de războiul din Ucraina.

Gafa a fost făcută miercuri seară de Cosmin Prelipceanu, care a introdus, în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară”, un clip video cu un „recrut rus” care, conform postului TV, povestea cum se va înrola în război şi cum va conduce tancuri. În realitate, filmulețul prezentat de Prelipceanu fusese filmat în urmă cu 14 ani, tânărul vorbea despre genurile de muzică dintr-un club, iar subtitrarea Digi24 a fost greșită. Ulterior, moderatorul și-a cerut scuze.

CTP critică Digi 24, la Digi 24, pentru gafa comisă miercuri: „Un fake news negru. Nu preiei niciodată o ştire fără să o verifici”

„Este vorba despre o minciună neagră. Există gri, există mai multe trepte de gri în fake news. Ăsta este un fake news negru, nu are legătură nimic cu nimic”, a spus CTP.

„Nu preiei niciodată o știre fără o verifici!”, a punctat apoi gazetarul. CTP a vorbit și despre subtitrarea prin care tânărului din club i-au fost atribuite cuvinte care nu au fost spuse în realitate. Prelipceanu a explicat, când și-a cerut scuze pentru gafa comisă, că greșeala a venit pentru că Digi24 a luat de bună subtitrarea în engleză și nu a rugat un vorbitor de rusă să traducă declarațiile tânărului filmat.