CTP: Deja Piedone a câștigat, a câștigat 6 ani și jumătate. Ar fi trebuit să stea de mult în închisoare

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Colectiv. Decizia este definitivă.

12 mai 2022, 15:25
CTP: Deja Piedone a câștigat, a câștigat 6 ani și jumătate. Ar fi trebuit să stea de mult în închisoare

CTP se arată scandalizat d esentinţa în dosarul Colectiv. Fostul edil al Sectorului 4, actual edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Coelctiv. Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu se arată revoltat că decizia finală a fost luată abia după șase ani după incendiul devastator din București.

„Măcar atât! Acești ani pentru a li se scădea pedepsele, pentru că acesta e rezultatul, Piedone a ajuns de la 8 ani și ceva la 4.  Legătura dintre cei care au suferit de pe urma tragediei, rude, prieteni, apropiați, această legătură a fost diluată și micșorată în timp.

EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”

Ar fi trebuit ca această sentință să fie pronunțată atunci, în primul an! Asta pentru a se putea face o legătură mentală. Acum au trecut 6 ani și jumătate, iar oamenii sunt uitători”, a precizat Cristian Tudor Popescu, la postul Digi24.

„Domnul Piedone pleacă acum din post, deși iată că merita o pedeapsă.  Nu înțeleg de ce Piedone primește mai puțin decât ceilalți. (…) A primit doar patru ani, sărăcuțul…

Cristian Popescu Piedone, 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv SENTINŢA completă

Deja Piedone a câștigat, a câștigat 6 ani și jumătate. Ar fi trebuit să stea în închisoare. El a trăit bine-mersi în această perioadă.

Ar trebui să dea socoteală de ce au amânat (n. r.: se referea la judecători și decizia finală).  Știți de ce le-au dat pedepse mai mici? Pentru că au trecut șase ani de jumătate. Au trecut din cauza justiției române. Pedepsele acestea nu puteau fi date după acea tragedie, pentru că ar fi scandalizat opinia publică. Acesta e modul în care funcționează justiția română”, a fost comentariul lui CTP.