CTP, despre posibila infectare cu COVID a Andreei Esca: „Dacă se confirmă, poate fi o lecţie pentru cei care nu cred în coronavirus”

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre dreptul presei la informare când este vorba de situații care ar putea pune în pericol sănătatea publică, în contextul epidemiei de coronavirus, după ce PRO TV a transmis o notificare prin care le interzice jurnaliștilor să scrie despre angajații infectați cu COVID-19 ai postului.

13 iul. 2020, 08:29
CTP, despre posibila infectare cu COVID a Andreei Esca: „Dacă se confirmă, poate fi o lecţie pentru cei care nu cred în coronavirus”

Cristian Tudor Popescu a declarat că, dacă Andreea Esca s-a infectat cu COVID-19, aceasta ar trebui „să dea un scurt comunicat, fiind vorba despre un subiect de interes public”, iar acest lucru, dacă este adevărat, „poate va fi o lecție pentru cei din Piața Victoriei care nu cred în coronavirus„. Totodată, el crede că ideea notificării prin care jurnaliștilor li s-a interzis să scrie despre angajații PRO TV care ar fi infectați cu coronavirus aparține juriștilor.

Nu cred că acest gest aparține echipei editoriale, echipei jurnalistice PRO TV. Cred că este vorba despre un exces de zel al unor juriști ai postului, care au ținut să se asigure, au crezut că astfel pot să prevină eventualele daune de imagine pentru postul PRO TV, în urma faptului că niște angajați s-au infectat cu COVID„, a declarat CTP, în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX. „Nu aș întreba-o nimic pe Andreea Esca, dar i-aș sugera să dea un scurt comunicat. Este totuși una dintre cele mai cunoscute si importante persoane din această țară, din media românească. Să dea un scurt comunicat, strict tehnic, în legătură cu starea ei actuală, fiind vorba despre un subiect de interes public și i-as ura din toată inima și cu tot dragul sănătate„, a mai comentat acesta.

Citeşte şi Nelu Tătaru, anunţ despre coronavirus. „Astăzi vor fi mai puţine cazuri, pentru că în weekend s-au făcut mai puţine teste”

Eu, dacă aș fi detectat ca purtător de coronavirus, aș comunica acest lucru. M-aș simți dator să comunic acest lucru în calitate de persoană publică. Dacă aș avea probleme cardiace, nu m-aș simți deloc obligat să fac asta public, pentru că nu este o boală infecțioasă și nu privește sănătatea publică„, a mai spus CTP.