CTP, impresionat de victoria Soranei Cîrstea: „Ce vole stop! Ca într-o confruntare Aikido”

Sorana Cîrstea (32 de ani, locul 74 WTA) e în semifinalele turneului de la Miami! A trecut de Aryna Sabalenka (24 de ani, locul 2 WTA), scor 6-4, 6-4.

30 mart. 2023, 09:39
CTP, impresionat de victoria Soranei Cîrstea: „Ce vole stop! Ca într-o confruntare Aikido”

După finalul partidei, gazetarul Cristian Tudor Popescu a publicat un mesaj pe contul de Facebook în care lăudat jocul Soranei Cîrstea. Acesta a făcut trimitire la un moment-cheie al meciului: voleul executat de Sorana Cîrstea la 0-30, în ultimul game al meciului.

„Aikido Sorana! Doamne, ce volé stop cu mână rece a pus Sorana la 0-30, în ultimul ghem, pe torpila Sabalenkăi! Preluând forța uriașă a mingilor bielorusei, ca într-o înfruntare Aikido, ducându-se cu anticipație acolo unde lovea adversara, servind excepțional, cu ași în momente cheie, și returnând cu calm serviciile violente ale campioanei Australian Open, Sorana învinge în cel mai bun meci al vieții ei în tenis – de până acum… Căci, mai urmează! E în semifinală la Miami!“, a scris CTP pe pagina sa de Facebook.

CTP a identificat și un moment cheie, în care Sorana i-a dat lovitura de grație Arynei: „Să vă zic un moment emblematic! În primul set, la 5-4 si 0-30, a venit Sorana la fileu, Sabalenka dă o lovitură năprasnică, pentru că are cred cea mai puternică lovitură din circuitul feminin, iar Sorana face voleu stop cu mână rece, îngropând mingea la un metru și jumătate de fileu, cu un calm extraordinar care m-a facut pe mine să sar de pe scaun!

Sorana a servit ca o mare jucătoare, a dat ași când a avut nevoie. Ăsta e semnul jucătoarelor mari, să dai ași când îți frige buza. Sabalenka a încercat să revină. N-a renunțat nicio clipă, dar când se zbătea mai tare să întoarcă, Sorana a avut un sânge rece extraordinar. Mi-a transmis sentimentul că gândește așa: pot să pierd setul doi, e locul 2 mondial, pot să pierd pentru că nu e de totul sau nimic, pot să joc și trei seturi cu ea. A pus și scurte”, a adăugat reputatul ziarist.

Sorana Cîrstea a început în forţă, cu break şi cu game pe serviciul său câştigat: 2-0. Apoi, situaţia s-a mai echilibrat şi românca şi adversara sa şi-au câştigat fiecare serviciul până când Cîrstea a servit pentru 5-3, însă Sabalenka a făcut break şi a egalat, 4-4. Cîrstea a contracarat şi a făcut încă un break, scorul devenind 5-4, spre frustrarea belarusei, iar după 36 de minute de joc de la statul confruntării, românca şi-a adjudecat primul set: 6-4.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, de acord cu adoptarea unui prag de 9.000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu: „PSD votează doar ce recomandă profesioniștii din justiție”

Startul setului doi a fost similar cu cel al primului set: break Sorana Cîrstea, serviciu câştigat Cîrstea, serviciu câştigat Sabalenka. Belarusa a reuşit însă breakul mai devreme şi a egalat apoi la 2-2. Sorana a făcut încă o dată break la 3-3, scorul setului devenind 4-3. Arina Sabalenka, care la un moment dat a părut să îşi recapete energia, în timp ce Cîrstea părea să şi-o piardă, a fost vizibil frustrată atunci când a greşit. Cîrstea i-a făcut faţă cu brio locului 2 WTA. Românca nu şi-a pierdut concentrarea, spre deosebire de adversara sa, surprinsă de propriile greşeli şi debusolată în unele momente. Sorana a câştigat setul cu 6-4, în 49 de minute.

Citeşte şi: Ion Țiriac anunţă revenirea Simonei Halep în tenis. Ce se întâmplă acum cu fostul lider WTA