Cu aceste alimente scapi de pofta exagerată de mâncare

Apetitul culinar crescut îți poate face mari probleme dacă vrei să slăbești. Mănâncă mai des aceste alimente pentru a preveni pofta de preparate nesănătoase.

RomaniaTV.net
29 mai 2018, 08:37
Cu aceste alimente scapi de pofta exagerată de mâncare

Cu cât vei alege să te înfometezi mai mult, cu atât mai grave vor fi repercusiunile alegerii tale. Imediat cum vei termina dieta, kilogramele pierdute se vor reinstala și tot efortul depus va fi în zadar.

Cea mai bună soluție este să îți schimbi complet stilul de viață, mai ales cel alimentar și să apelezi la gustări sănătoase care îți potolesc foamea. În felul acesta nu vei mai fi tentat să mănânci orice și în cantități mari.

Alege alimentele care îți pot oferi senzația de sațietate pe o perioadă mai mare de timp și ai grijă să le ai mereu la îndemână.

Avocado

Un studiu ce a fost publicat de jurnaliștii de la Nutrition afirmă că dacă vei începe să consumi o jumătate de avocado la masa de prânz vei avea parte de senzația de sațietate o periodă mult mai mare și nu vei mai simți nevoia să consumi dulciuri sau alimente de tipul fast food.

Citeşte şi Motive pentru care să mănânci avocado. Beneficiile oferite de acest fruct

Cea mai potrivită soluție ar fi să optezi pentru o salată de pui în care să adaugi un avocado, câteva frunze de salată, ulei de măsline, oregano și să o savurezi treptat.

Nuci

Indiferent că optezi pentru caju, migdale, nucile noastre românești sau pentru alunele de pădure, îi vei furniza organismului tău o adevărată sursă de proteine și grăsimi sănătoase care îți vor oferi totodată și senzația de sațietate. Asigură-te că ai la îndemână o porție de nuci la birou și atunci când simți că îți este foame dar nu este încă ora mesei, consumă-le moderat.

Poți să le combinicu un măr tăiat cubulețe și o linguriță de miere, vei obține în felul acesta o gustare extraordinar de sănătoasă și sațioasă. Asigură-te că bei și suficientă apă apoi.

Mere

Mănâncă un măr cu o jumătate de oră înainte de masă. Îți va fi de un real folos mai ales pentru că mărul se bucură de un conținut crescut de fibre și apă, care te va ajuta la digestie și te va împiedica să consumi o porție consistentă de alimente la următoarea masă.

Ouă

Poți alege să îți începi ziua cu o omletă făcută fără ulei în care să adaugi porumb, ardei, roșii și să o servești alături de o felie de pâine întegrală cu puțin unt.

Proteinele regăsite în ouă îți vor oferi senzația de sațietate și te va ajuta să consumi mai puține calorii pe parcursul zilei.

De asemenea poți opta pentru două ouă fierte la care să adaugi fulgi de ardei iute. Aceștia ajută la stimularea arderilor grăsimii existente în organism și te vor ajuta să controlezi mai ușor apetitul tău.

O altă variantă la fel de sănătoasă pentru micul dejun este terciul de ovăz. Acesta conţine beta-glucan, o substanţă care reduce absorbţia carbohidraţilor în sânge, reglează digestia şi previne depunerea grăsimilor.

Citeşte şi Slăbeşti uşor cu ghimbir şi ananas

Leguminoase

Datorită faptului că leguminoasele sunt bogate în antioxidanți, proteine, fibre, fier dar și vitamine din complexul B, te vei bucura de o adevărată porție de sănătate atunci când le vei consuma. Cu cât consumi mai multe fibre cu atât este mai indicat să bei și apă, o digestie corespunzătoare are nevoie de fibre, apă și mișcare.

Senzația de sațietate nu va întârzia să apară și te vei bucura și de o doză de enrgie necesară pentru a îndeplini cu brio toate acțiunile tale din ziua respectivă. Optează pentru o salată de legume, un smoothie din spanac, țelină,morcov și multă apă.

Află cum îți poți controla apetitul AICI.