Motive pentru care să mănânci avocado. Beneficiile oferite de acest fruct

Poate îl consideri ca fiind un trend pe care nu este necesar să-l urmezi, însă numeroase studii realizate au scos la iveală că avocado aduce foarte multe beneficii pentru sănătate. Dacă îl consumi în cantităţi moderate, avocado este un fruct care te poate feri de multe probleme medicale.

RomaniaTV.net
18 mai 2018, 07:30
Motive pentru care să mănânci avocado. Beneficiile oferite de acest fruct

Ştii deja că e bine să mănânci avocado pentru că furnizează grăsimi sănătoase, mai există o multitudine de motive pentru care ar fi bine să mănânci mai des avocado:

Corpul tău are nevoie de potasiu ca să funcţioneze normal. Acest mineral are grijă de inimă şi este foarte important să consumi alimente bogate în potasiu. Însă, multă lume consideră bananele ca fiind o sursă excelentă de potasiu, însă specialiştii susţin că avocado are un conţinut mai ridicat de potasiu. Prin urmare, nu evita acest fruct şi consumă-l cu regularitate (fără să exagerezi cu cantităţile), deoarece el mai furnizează şi grăsimi sănătoase.

Citeşte şi Cele mai bune shake-uri naturale care te ajută să scapi de kilogramele în plus

Conţine luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi care sunt deosebit de utile pentru sănătatea ochilor. Persoanele care includ în alimentaţia lor surse bogate în aceşti antioxidanţi prezintă un risc semnificativ diminuat de a suferi de degenerescenţă maculară care este cauza principală a orbirii la persoanele în vârstă. Cea mai mare cantitate de antoxidanţi se găseşte în miezul mai verde care este exact sub coaja acestui fruct.

Citeşte continuarea pe Eva.ro.