Cu cât cresc pensiile şi salariile în 2023. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunţul

Premierul Nicolae Ciucă anuntă majorarea pensiilor cu 11% de anul viitor. Este ceea ce ne permitem în momentul de fată pentru a nu produce un deficit si mai mare în bugetul de pensii, a spus şeful Guvernului după şedinţa PNL. În plus, Guvernul va majora salariul minim la 3.000 de lei brut.

03 oct. 2022, 15:10
Cu cât cresc pensiile şi salariile în 2023. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunţul

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni, pensiile vor fi majorate de anul viitor, însă creşterea nu va fi mai mare de 11%.

„Procentul cu care putem crește pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%. Propuneri au venit din mai multe direcții, noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă la finalul ședinței conducerii PNL.

Citeşte şi: Bani de la guvern pentru români! Cine îi primește și care sunt condițiile pentru a fi eligibil

Întrebat despre eliminarea pensiilor speciale, premierul a răspuns că nu a fost luată o decizie.

„Nu am finalizat acest proces pentru că în continuare la Ministerul Muncii există grupul de lucru care trebuie să vină cu propunere concretă pe cifre, ca să nu vorbim despre tot felul de ipoteze care în final nu fac altceva decât induc așteptări și amăgire ulterior când nu se pot realiza”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeşte şi: Ajutor încălzire 2022 – 2023: Condiţii, valoare ajutoare, termen cerere. Cum obţii voucherul de lemne

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a vorbit şi despre majorarea salariului minim în România.

„A fost o propunere făcută de noi toţi. Ne-am ghidat după ceea ce putem să facem din punct de vedere al bugetului. Asta putem sa ne permitem. (Întrebare: veti sustine cresterea la 3000 lei?) Sigur ca da”, a mai spus premierul Ciucă.