Culmea cenzurii, un muzician a fost interzis pe internet din cauza că seamănă prea mult cu preşedintele Chinei

Un cunoscut cântăreț de operă din China a fost cenzurat în mod regulat în mediul online, deoarece seamănă izbitore cu președintele chinez Xi Jinping. China a fost criticată în mod constant pentru că a protejat obsesiv imaginea președintelui Xi, mai ales după ce l-a interzis pe Winnie de Pluş, după ce internauţii l-au l-au comparat şeful statului chinez cui celebrul ursuleţ.

30 iun. 2020, 12:28
Culmea cenzurii, un muzician a fost interzis pe internet din cauza că seamănă prea mult cu preşedintele Chinei

Liu Keqing (63 ani) și-a văzut contul de socializare pe Douyin (TikTok-ul chinezesc) blocat de autorități de mai multe ori, deoarece „violează imaginea liderului” de la Beijing, după cum relatează mai canalele mass-media, citate de Daily Mail.

Baritonul chinez, care trăieşte la Berlin, are cont pe Douyin din 2019 şi este urmărit de peste 41.000 de oameni, iar în imaginile postate este evidentă asemănarea fizică cu preşedintele Chinei.

Citeşte şi Celebra aplicaţie TikTok a fost interzisă în India. Ce a motivat decizia autorităţilor de la New Delhi

Într-un clip postat pe 10 mai, Liu Keqing, susține că i-a fost cenzurat contul pentru „violarea imaginii”, potrivit Radio Free International. „Le-am trimis din nou materialele mele de identificare, iar în prezent aștept aprobarea. Este a treia oară când contul meu a fost interzis din cauza încălcării imaginii„, a mai scris muzicianul.

Liu declarase pentru The New York Times că şi-a deschis înainte un alt cont pe Douyin, dar a fost șters imediat de autorități, după ce imaginea sa de profil semăna cu unele dintre portretele oficiale ale președintelui Xi.