Cultivator de canabis reţinut pentru 24 de ore, la Timişoara

O cultură cu peste 300 de plante de canabis a fost descoperită de poliţiştii BCCO în judeţul Timiş, un tânăr de 18 ani, care a fost prins când îngrijea şi recolta plante, fiind reţinut pentru 24 de ore, în timp ce alţi doi suspecţi sunt cercetaţi în libertate.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 11:54
Cultivator de canabis reţinut pentru 24 de ore, la Timişoara

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Timişoara, un tânăr de 18 ani a fost prins în flagrant, luni, în timp ce îngrijea şi recolta mai multe plante de canabis, dintr-o cultură aflată la limita judeţelor Timiş şi Arad.

„Poliţiştii au stabilit că respectiva cultură ilicită de canabis (organizată outdoor) conţinea 310 plante aflate în diferite stadii de creştere, în urma recoltării rezultând aproximativ 40 de kilograme de masă verde de canabis. Drogurile au fost ridicate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, tânărul de 18 ani şi alţi doi bărbaţi, suspectaţi că se ocupau de îngrijirea şi recoltarea plantelor, au fost duşi la sediul DIICOT Timişoara. În urma audierilor, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat, marţi, Tribunalului Timiş, cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi doi suspecţi sunt cercetaţi în libertate.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul BCCO Timişoara, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Glad Voievod”, sub coordonarea DIICOT-Serviciul Teritorial Timişoara.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.