Cum a fost demascat Mălin Bot cu propriile arme chiar în faţa instanţei

Laurenţiu Ionescu povesteşte în EVZ cum i-a demonstrat lui Mălin Bot că există, după ce acesta scrisese despre el că este doar un pseudonim.

22 iul. 2022, 09:49
Cum a fost demascat Mălin Bot cu propriile arme chiar în faţa instanţei

Mălin Bot a aflat pe propria piele că „nu e bine să faci altora ce ţie nu-ţi place. „Când am ajuns la Curtea de Apel București, pe scările instituției erau câțiva colegi jurnaliști care trăgeau concluzii despre cele întâmplate la proces. L-am sunat și pe Marian “Ceaușescu”, cel care mă mai pune la curent cu se discută în sala de judecată atunci când întârzii, dar și el plecase la un ceai, la o terasă de pe lângă CAB”, scrie Laurenţiu Ionescu în EVZ.

Acesta a amintit, într-o lungă paranteză, că Mălin Bot a scris despre el că ar fi doar un avatar al lui Dan Andronic, aşa că a decis ieri să acţioneze chair cu armele lui Mălin Bot, puţin lipsind să nu se ajungă şi la un conflict fizic.

Scandal de proporţii la sediul DNA. Susţintorii lui Dragnea s-au bătut cu ouă cu protestatarii #Rezist. Mălin Bot şi Marian Ceauşescu au ieşit „şifonaţi”
„A ajuns la mașină, o Dacia roșie cu numere de Timișoara. Îmi amintesc că l-am văzut dormind în mașina asta pe vremea mitingurilor  #rezist , în Piața Victoriei. Acum o avea parcată pe bulevard, la fântâni. După ce l-am văzut urcat în mașină, mi-am propus să devin vizibil. Abia atunci a început circul. M-am apropiat și i-am făcut mai multe poze. La vedere, în așa fel încât să mă vadă. Și m-a văzut. A ieșit din mașină și a început să urle din nou la telefon. Părea că se ceartă cu propriul lui telefon. Se uita la el și zbiera. De fapt intrase în live și voia să demaște “agentul secret” care îl urmărește.

Când a început să țipe isteric la mine ca să îi spun cine sunt și de ce îl urmăresc, l-am întrebat dacă mă cunoaște. Mi-a spus că nu, așa că l-am întrebat de ce a vorbit despre mine într-o emisiune de televiziune dacă nu mă cunoaște. După care i-am arătat legitimația de presă, dar pe cea internațională, nu cea de la EVZ. Atât mi-a trebuit. Omul a făcut mai întâi implozie, după care explozie. S-a dezlănțuit. Adică, cum poate să îl urmărească pe el un jurnalist. I-am spus că am vrut să văd și eu, ca să pot informa publicul ziarului nostru, cum trăiește și, mai ales, din ce trăiește un pseudojurnalist. Demersul mi se pare în regulă, mai ales pentru cei care îi donează acestuia bani, crezând că Mălin Bot face bine ceea ce face. Nu, nu face bine, el doar păcălește meseria de jurnalist și își înșeală publicul, care îi mai și finanțează impostura.

Tot circul cu Mălin Bot a durat vreo jumătate de oră, timp în care el s-a ținut după mine pe stradă, urlând în gura mare că sunt un sclav. Când am ajuns în dreptul ușii pe care intră avocații în Curtea de Apel, i-a văzut pe jandarmii ieșiți la fumat. A strigat la ei să mă legitimeze, în timp ce aceștia se amuzau copios. Oamenii ăia mă cunosc de atâta timp de când bat instanțele. Râdeau de Mălin Bot, crezând că m-a confundat cu vreun politician venit la judecată. Bot a început să-i amenințe că nu-și fac treaba. Oamenii ăia chiar nu au înțeles nimic din ce se întâmpla sub ochii lor.

Am înțeles pe pielea mea că trebuie să ai nervi de fier când ai de-a face cu falsul ziarist Mălin Bot. Atacă, înjură, jignește după care trece în defensivă ca și cum el ar fi victima. Recunosc, am avut câteva momente în care mi-aș fi dorit să nu fiu ziarist în timpul activității, ci doar un cetățean hăituit de un derbedeu. Probabil că a simțit și Bot asta, pentru că a scos din poșetuța pe care o purta pe umăr, un spray defensiv. Sincer, nu știu care este regimul acestor instrumente de autoapărare, dar sigur nu ar trebui lăsate la îndemâna oricui.

În timpul discuției încinse pe care am avut-o cu Mălin Bot, acesta mi-a spus că are o firmă pe care are înregistrată mașina.  Asta ar presupune că plătește taxe și impozite. Am verificat pe un portal de specialitate și nu am găsit vreo firmă pe numele lui. Așa că urmează să cer oficial la ANAF să îmi comunice dacă cetățeanul Mălin Bot plătește taxe și impozite pentru banii pe care spune că îi încasează din donații și sponsorizări.

Fosta prietenă a lui Mălin Bot: „Stă cu forţa în casa mea”. Mălin Bot: „Mai greu este să te aperi de prieteni”
L-am mai întrebat dacă este adevărat ce aflasem despre el, că la începutul carierei fura mâncare din farfuriile de la “împinge tava”. Auzisem discuția la un șpriț de jurnaliști. Până la urmă, nu este nicio rușine. Și eu am făcut asta în liceu, când plecam cu rockeri în Costinești unde stăteam o vară. Bot nici nu a confirmat, nici nu a infirmat, cam ca în comunicatele de presă de la  DNA. L-am mai întrebat și despre „mogulii” care l-au plătit Dinu Patriciu, Dan Adamescu și alții. Despre combinațiile pe care le avea cu procurorii DNA pe vreme când lucra la EVZ. Am uitat să precizez că și eu îl filmam. Ne filmam reciproc.

Din vorbă în vorbă, l-am dus înapoi la el la mașina lui. V-am spus că s-a ținut după mine în tot acest timp, filmând. Au fost și momente tensionate și chiar am vrut la un moment dat să-l dau pe mâna Poliției, pentru hărțuire ca să pun capăt șaradei. Și-a închis telefonul și mi-a spus că e materialul zilei pentru el, că va face rating cu mine. Adică, își va păcăli încă o dată auditoriul.

De la urlete la lacrimi, în 5 minute
Recunosc, în acel gang, am mai avut o tresărire, însă m-am abținut. Mi-am dat seama că îl doare mai mult ce i s-a întâmplat, avea lacrimi în ochi, era bulversat, amețit pentru că l-am bătut cu armele lui. A văzut pe pielea lui ce înseamnă să se țină cineva scai de tine, să-ți facă poze la mașină și să te întrebe toate prostiile.

Mi-a fost teamă doar de un lucru. Să nu facă cum a făcut la Înalta Curte de Casație și Justiție, la un dosar al lui Liviu Dragnea, când Mălin Bot a început să plângă că a fost bătut de bodyguarzii lui Dragnea, în clădirea instituției. Desigur că nu s-a văzut nimic pe camere. Jurnalistul Andrei Bădin a demonstrat că „bătaia” a fost regizată. Ca să mă asigur, l-am pus să îmi promită că nu se ia singur la palme după care dă vina pe mine. Serios vorbind, tot timpul, în plimbarea noastră, i-am atras atenția să fie atent pe unde calcă, mai ales  atunci când mergea cu spatele, să nu cumva să cadă și să dea vina pe mine că l-am lovit.”, a mai scris Laurenţiu Ionescu în EVZ.