Cum a intrat Dorel Vișan la Teatru: „Nu a fost din prima, pentru că m-a învățat cineva, ca să fiu mai bun, să folosesc un pic de alcool”

Cum a intrat Dorel Vișan la Teatru. A jucat în peste 70 de filme românești și internaționale, iar în teatru a avut, de asemenea, roluri magistrale, care l-au propulsat pe un loc fruntaș în topul celor mai iubiți actori români.

16 apr. 2024, 20:12
Cum a intrat Dorel Vișan la Teatru: „Nu a fost din prima, pentru că m-a învățat cineva, ca să fiu mai bun, să folosesc un pic de alcool”
Cum a intrat Dorel Vișan la Teatru

Cum a intrat Dorel Vișan la Teatru. Replicile sale din filme iconice precum Moromeții și Senatorul melcilor au intrat de mult în dicționarul urban, însă puțini îl cunosc cu adevărat pe reputatul actor, așa că l-am rugat să deschidă cufărul cu amintiri și să ne dezvăluie lucruri mai puțin știute despre el.

Citește și: Dorel Vișan dezvăluie un remediu imbatabil împotriva răcelii: „Se face de 12 ori și desfundă nasul instantaneu”

Cum a intrat Dorel Vișan la Teatru

Când trebuia să se decidă ce meserie va urma, mama lui nu mai era în viață, iar tatăl lui era de acord cu orice decidea el. Chiar dacă artiștii nu erau văzuți prea serioși, Dorel Vișan nu s-a lăsat descurajat și a urmat actoria.

Mama mea nu mai era… Taică-miu a zis: „Băi copile, dacă asta ți-ai ales, du-te unde crezi tu că e mai bine. Am venit în sat și, acolo, toți ne cunoșteam între noi. Țăranii nu aveau chiar așa o părere grozavă despre artiști, așa cum nu au nici astăzi. Niciodată lumea nu a avut o părere bună despre artiști. Ne-a considerat neserioși.

Nu am intrat din prima, dar din vina mea. E o poveste mai lungă. Ar fi un articol. M-a învățat cineva, ca să fiu mai bun și mai nu știu cum, să folosesc un pic de alcool. Am folosit și nu a fost în avantajul meu. Dar al doilea an am intrat cu note foarte mari, fără alcool„, a declarat Dorel Vișan, pentru Viva.ro.

Cum se menține Dorel Vișan în formă la cei 86 de ani

Marele actor urmează să împlinească în vara anului 2024 87 de ani, însă reușește să se mențină într-o formă excelentă. Întrebat fiind cât de importantă este mâncarea pentru viața și sănătoatea noastră, Dorel Vișan a răspuns:

Este foarte mare (n.r. importanța). Feuerbach știa pentru că el cu asta se ocupa. Dar problema este așa: lumea asta nouă, și datorită lăcomiei care este tot boală spirituală, lăcomia de mâncare, lăcomia de bani, lăcomia de petreceri, iubirea de sine și multe, sunt vreo opt boli din astea… este akedia cea mai rea, și iubirea de sine. Lumea asta nouă a schimbat sistemul de alimentație al omului.

Când omul a fost pus în rai, din prietenie cu Dumnezeu și din iubire, nu i-a spus: „vezi că se poate face și o tocană, nu?” I-a spus: „mănâncă semințele”. Deci toate semințele acestor pomi să fie hrana ta. Ce spunea Hipocrate? Alimentele voastre să fie medicamentele voastre, și medicamentele voastre să fie alimentele voastre. Deci medicamentul trebuie luat din aliment.

Și atunci am ajuns la concluzia că eu trebuie să îmi fac singur zarzavaturile și legumele. Și atunci știu ce pun la rădăcina lor, știu când le cultiv. Mi-am făcut o seră, adică mi-am comandat o seră din Olanda, pe care am completat-o cu scule din altă parte, și a devenit o seră, cum ar zice Ștefan cel Mare, „smart”! nu?”, a explicat Dorel Vișan.