Cum afectează canicula traficul. Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

Meteorologii au emis o avertizare de caniculă în toată ţara. În unele regiuni temperaturile vor trece de 40 de grade. În aceste condiţii, poliţiştii fac recomandări şoferilor deoarece traficul ar putea fi afectat.

23 iun. 2021, 12:58
Cum afectează canicula traficul. Recomandările poliţiştilor pentru şoferi
Cum afectează canicula traficul. Recomandările poliţiştilor pentru şoferi

Cum afectează canicula traficul. După ce meteorologii au anunţat temperaturi de peste 40 de grade în mai multe zone din ţară, polițiștii le recomandă șoferilor să folosească sistemele de climatizare, să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald și să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă.

Cum afectează canicula traficul. Recomandări pentru şoferi

Citeşte şi PROGNOZA METEO 23 iunie. Ne aşteaptă zile de foc, de miercuri temperaturile urcă până la 39 de grade Celsius

„Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasarea cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesar să aibă un însoţitor în autovehicul. Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite”, au transmis reprezentanții Centrului Infotrafic.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de caniculă în mai multe zone din ţară. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat şi în Bucureşti.

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.

De asemenea, a fost emis şi un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat valavil în toată ţara.

În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Citeşte şi Fenomen meteo rar. O tornadă a fost surprinsă în Botoşani

Prognoza specială pentru Bucureşti

În intervalul 23.06.2021 ora 12:00 – 24.06.2021 ora 09:00, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată.

Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

Joi și vineri, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități) . Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi (24 iunie). Temperaturile maxime vor fi de 34…36 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.