Cum alegi cele mai bune și sănătoase cereale pentru micul dejun. Sfatul nutriționistei Mihaela Bilic: „Ideal ar fi să fie fără zahăr”

Ce detaliu nu trebuie să ne scape atunci când cumpărăm cereale. Sfatul important al medicului nutriționist Mihaela Bilic.

30 ian. 2024, 10:19
Cum alegi cele mai bune și sănătoase cereale pentru micul dejun. Sfatul nutriționistei Mihaela Bilic: „Ideal ar fi să fie fără zahăr”
Mihaela Bilic, despre cereale la micul dejun

Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să alegem corect cerealele pentru micul dejun și cât de des le putem consuma, de fapt. Cerealele sunt unele dintre produsele la care românii apelează cel mai des atunci când sunt la dietă sau când vor să se mențină.

Citește și: Mihaela Bilic s-a delectat cu parizer cu pâine în Italia. În România este considerat TOXIC pentru sănătate: „Toată lumea mănâncă parizer”

Multă lume cumpără și consumă cereale în ideea că sunt sănătoase și asigură un aport calitativ de nutrienți. Însă, nu mulți știu că trebuie să fie atenți la ce scrie pe ambalaj. Un anumit conținut al lor nu ne face deloc bine.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune că trebuie să vedem cantitatea de zahăr pe care o au cerealele. Dacă nu conțin, cu atât mai bine, iar dacă vei găsi printre ingrediente și zahărul, analizează atent cantitatea, încât să eviți orice problemă.

Citește și: Mihaela Bilic, despre dieta cu brânză de vaci: „Se slăbește mult și repede. E campioană când vine vorba de slăbit”

„Cerealele au fost inventate de americani într-un fel extrem de pragmatic și de practic ca să aibă o alternativă la felia de pâine. Ideal ar fi să fie fără zahăr, adică să fie cereale expandate, dar să nu conțină zahăr pentru că una e să mănânci cereale și alta e să mănânci zahăr.

Din păcate, 90% dintre cereale conțin zahăr și atenție că și aici e o chestiune de frecvență. Una e să mănânce copiii relaxați și să se „prostească” cu astfel de produse când suntem în vacanță și alta e să mănânce zi de zi.

Când suntem în vacanță și noi simțim nevoia de a ieși puțin din regulile de acasă. E o libertate suplimentară. Când ești la all inclusive îți faci de cap. Așa și copiii, acolo, la micul dejun, e normal să-și dorească lucruri care acasă poate nici măcar nu există în bucătăria respectivă. Ei o vor  privi că pe o chestiune excepțională”, a explicat Mihaela Bilic în emisiunea „La Măruță”.