Cum alegi crema de protecţie împotriva pericolului radiaţiilor solare

Nivelul de radiaţii creşte îngrijorător pe an ce trece. Nici bine nu începe un nou sezon călduros, că bucuria petrecerii timpului în aer liber ne este umbrită de noi avertizări cu privire la cantitatea ridicată de radiaţii solare din atmosferă. Fundaţia Americană Melanomă care luptă împotriva cancerului de piele recomandă ca orice persoană să îşi aplice zilnic cremă de protecţie solară, în mod special pe faţă, gât şi mâini, cu atât mai mult cu cât îşi derulează activitatea mai mult în aer liber. Iar grija faţă de pielea copiilor este cu atât mai prioritară cu cât ei sunt şi mai sensibili şi petrec şi foarte mult timp în aer liber la locurile de joacă sau practicând un sport.

RomaniaTV.net
15 iul. 2012, 11:05
Cum alegi crema de protecţie împotriva pericolului radiaţiilor solare

Ca să obţinem cât mai mult beneficiu de pe urma cremei de protecţie solară pe care o folosim, trebuie să ştim cum să o alegem. Toată lumea cunoaşte deja faptul că un factor de protecţie cât mai ridicat este unul benefic pentru sănătatea pielii. Însă mai sunt şi alte informaţii de care trebuie să ţinem seama dacă vrem să ne protejăm corect. Contează şi tipul de piele, şi dinamica activităţii fiecărei persoane dar şi alte elemente aşa cum sunt ele prezentate de specialiştii americani:

1. Caută creme cu spectru larg de protecţie solară şi cu un factor de cel puţin SPF 15. Cremele cu spectru larg de protecţie blochează atât razele UV A, cât şi UV B şi oferă un grad ridicat de protecţie împotriva razelor ultraviolete. Radiaţiile UVB sunt cele care cauzează arsuri de piele şi sunt la baza cancerelor de piele, în timp ce razele UVA intră adânc în piele şi cauzează cearcăne şi îmbătrânire prematură. Factorul SPF de regulă indică protecţia pielii doar împotriva razelor UVB, nu şi a celor UVA.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro