Cum ar arăta Linia Verde dintre Militari şi Drumul Taberei. Proiectul propus de o instituţie de presă

Bucureştiul are o fostă linie de cale ferată, dezafectată şi plină de gunoaie, care stăbgate oraşul de la vest spre centru, pe o lungime de 6 kilometri. Această linie nefolosită se vrea transformată, de către primarul sectorului 6 într-un bulevard plin de parcări la suprafaţă. 

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 12:21

Institutul de presă Pressone a propus un proiect prin care această porţiune de drum în paragină să fie transformată într-o Linie Verde, într-un parc urban lung de 6 kilometri, dotat cu pistă de biciclete, spații verzi și de relaxare, cafenele, fântâni arteziene, spații pietonale și chiar clădiri culturale și de co-working, ar schimba complet fața și atmosfera vestului orașului.

Linia Verde ar permite atât activități de relaxare, cât și deplasarea cu mijloace alternative și nepoluante (biciclete, trotinete electrice) pe toată axa de vest a orașului. 

Dacă ar fi transformată în bulevard, ea nu ar schimba prea mult situația în trafic, pentru că orice fel de infrastructură dedicată mașinilor individuale nu face decât să crească numărul de vehicule aflate în trafic. În plus, pe anumite porțiuni spațiul are o lățime de doar 16 metri, fiind impropriu pentru un bulevard, spune Pressone. 

Potrivit institutului de presă, „zona ar acționa și ca un „plămân verde” care ar aduce în sfârșit spații verzi generoase la îndemâna locuitorilor celor mai aglomerate cartiere din București. Linia Verde ar fi mărginită de construcții rezidențiale, comerciale și de relaxare care ar ridica valoarea zonei și ar schimba narativul arhitectural în această zonă a orașului”.