Cum aranjăm masa pentru Revelion. Sfaturi utile pentru gospodinele care își doresc un decor rafinat și extrem de elegant

Nici bine nu au terminat cu masa de Crăciun că gospodinele se pregătesc pentru cea de Revelion. Indiferent dacă este pregătită pentru membrii familiei sau pentru un număr mai mare de persoane, decorarea mesei de Revelion reprezintă o adevărată provocare pentru orice gospodină. Noi ne-am gândit să îți oferim câteva sfaturi utile care să te ajute să obții o masă elegantă și extrem de rafinată.

31 dec. 2022, 19:31
Cum aranjăm masa pentru Revelion. Sfaturi utile pentru gospodinele care își doresc un decor rafinat și extrem de elegant
Cum aranjăm masa pentru Revelion

Cum aranjăm masa pentru Revelion. Decorul mesei de Revelion poate reprezenta o bătaie de cap în plus pentru gospodinele care în această perioadă sunt extrem de ocupate și vor ca totul să iasă perfect.

Citește și Rețete pește la cuptor pentru masa de Revelion. Cum alegem peștele și cum îl preparăm

Cum aranjăm masa pentru Revelion

Decorul mesei din noaptea dintre ani este extrem de important pentru că menține atmosfera de sărbătoare. Ca să obții un decor festiv și cu bun gust trebuie să ții seama de câteva sfaturi mici care vor face diferența.

1. Nu aglomera masa!

Prea multe decoruri pe masă vor distrage atenția musafirilor de la bucatele delicioase pe care te-ai străduit să le pregătești așa că încearcă să păstrezi un decor cât mai simplu cu care nu vei da niciodată greș.

Mai mult, acest lucru te va scuti de mutatul decorațiunilor de pe masă în alte părți și vei avea spațiu suficient pentru platourile și farfuriile cu bunătăți.

2. Folosește culorile specifice Sărbătorilor de iarnă

Ca să obții o masă cu adevărat festivă folosește culorile specifice Sărbătorilor de iarnă precum roșu, verde, albastru, auriu sau argintiu.

Îți recomandăm să nu folosești prea multe culori pentru că există riscul să încarci foarte mult masa, două sau trei nuanțe sunt suficiente.

Dacă de exemplu, folosești o față de masă roșie, vesela ar trebui să fie albă, iar șervețelele ar trebui să aibă tonuri de roșu și alb. La fel și decorațiunile pe care le vei așeza pe masă trebuie să aibă aceleași nuanțe.

3. Alege o față de masă din bumbac

Mesele sunt confecționate din diferite materiale care nu permit utilizarea oricărei fețe de masă așa că trebuie să ai grijă la materialul din care este confecționată aceasta.

Alege o față de masă din bumbac pentru că este un material suficient de greu încât să stea lipit de masă şi nu alunece pe jos.

Mai mult, o faţă de masă simplă va da un aer extrem de elegant mesei tale și pune în evidență tacâmurile, dar și celelalte decorațiuni.

4. Folosește ornamente naturale

Pentru a da un aer specific sărbătorilor de iarnă optează pentru elemente naturale precum conuri de pin, citrice sau bețele de scorțișoară. Așează într-un coșuleț crenguțe de pin peste care lipește câteva felii de portocale, pune și câteva batonașe de scorțișoară, dar și merișoare și vei obține un aranjament deosebit.

Citește și Ce să mănânci ca să nu-ţi fie rău după petrecerea de Revelion