Cum arată coronavirusul în vasele de sânge ale unui pacient infectat. Fotografia făcută publică de medici

Medicii de la un spital din Barcelona au făcut publică o fotografie în care se vede cum arată coronavirusul în vasele de sânge ale unui pacient infectat.

29 mai 2021, 18:25
Cum arată coronavirusul în vasele de sânge ale unui pacient infectat. Fotografia făcută publică de medici
Cum arată coronavirusul în vasele de sânge ale unui pacient infectat. Fotografia făcută publică de medici

Cum arată coronavirusul în vasele de sânge ale unui pacient infectat. Medicii de la spitalul del Mar din Barcelona au făcut publică o fotografie care prezintă structura coronariană a virusului SARS-COV-2.

Cum arată coronavirusul în vasele de sânge ale unui pacient infectat

Imaginea a fost făcută de dr. Josep Lloreta de la Spitalul del Mar din Barcelona și ne permite să vedem o parte a nucleului și citoplasma (care înconjoară nucleul) celulelor endoletice care acoperă vasele de sânge.

Citeşte şi Coronavirusul revine în forţă în Europa, Marea Britanie este prima îngrijorată. Miercuri a raportat cele mai multe infectări din ultima lună

În citoplasma acestor celule, SARS-CoV-2 se reproduce și de aici colonizează restul corpului. După cum s-a explicat în acest articol, SARS-CoV-2 aparține genului betacoronavirus și prezintă asemănări genomice cu SARS-CoV și MERS-CoV, potrivit dcnews.ro. 

Ca să putem să vedem toate aceste detalii, imaginea a fost mărită de 34.000 de ori.

STUDIU CORONAVIRUS: Imunitatea ar putea rămâne toată viaţa. Celulele care păstrează memoria virusului persistă în măduva osoasă

Cei care nu avut niciodată Covid ar avea, cel mai probabil, nevoie de vaccin, la fel şi cei care au fost infectaţi şi nu au dezvoltat un răspuns imun la boală, scrie La Republica, citat de Ziare.com.

Celalalt studiu – postat online la BioRxiv, un site de cercetare biologică – a constatat că aşa-numitele celule B cu memorie continuă să se maturizeze şi să se întărească cel puţin 12 luni după prima injecţie cu vaccin.

Citeşte şi A murit primul bărbat din lume vaccinat împotriva coronavirusului. William Shakespeare avea 81 de ani

În cazul coronavirusurilor care produc răceli, imunitatea este de scurtă durată. Motivul pentru care infectarea este continuă, este din cauză că aceşti viruşi se schimbă tot timpul, spun specialiştii.

Celulele B de memorie produse ca raspuns la infecţia cu Sars-Cov-2 şi îmbunătăţite prin vaccinare sunt atât de puternice încat scapă de fiecare variantă a virusului, făcând inutilă un rapel, explică Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea Rockefeller.