Cum arată masa unei gravide internate într-o maternitate din Germania! Mâncarea primită de o româncă

O româncă internată într-o maternitate din Germania a prezentat cum arată cele trei mese pe care le primește zilnic în spital. Pe lângă faptul că este variată, mâncarea primită este gustoasă și mai ales sănătoasă.

12 dec. 2022, 15:15
Cum arată masa unei gravide internate într-o maternitate din Germania! Mâncarea primită de o româncă

Pacienții din spitalele din Germania sunt tratați ireproșabil!

În timp ce pacienții români internați în spitalele din țară primesc porții de mâncare sărăcăcioase, o româncă internată într-o maternitate din Germania, a prezentat cum arată cele trei mese pe care le primește într-o zi.

Pe lângă faptul că mâncarea este variată și gustoasă, Alexandra, o tânără care a născut de curând, a lăudat atitudinea personalului medical, condițiile de spitalizare și felul în care sunt tratate proaspetele mămici din maternitate, potrivit calatorul.net

Citiți și: Beatrice Mahler, reacţie la decizia de creştere a normei de hrană din spitale: „Este foarte greu să alcătuiești un meniu diversificat”

Nu este o noutate faptul că sistemul de sănătate din Germania are reputația unuia dintre cele mai bune sisteme medicale din lume. Femeile însărcinate și lăuzele internate în maternitate au la dispoziție ceai și cafea în cantități nelimitate, iar în coridor este mereu o masă cu băuturi.

Micul dejun primit de româncă este unul destul de consistent

De exemplu, în prima fotografie nu este terci de gris, ci budincă de vanilie – un desert destul de obișnuit pentru toată lumea. Pe lângă budincă, la micul dejun se mai servește o felie de pâine cu unt, cremă de brânză și cașcaval. Cealaltă farfurie conține două felii mai subțiri de salam. Aici se mai adaugă 100 g de iaurt și un pahar de suc.

Prânzul generos și sănătos a venit însoțit și de desert

Bucatele servite în timpul prânzului au fost întotdeauna variate, în plus, există posibilitatea de a alege:  meniu standard, vegan sau light (ușor). Supa, cartofii și peștele în sos de brânză au meritat toate laudele. Inclusiv iaurtul de la desert.

În meniul de prânz al unei femei însărcinate sau care deja alăptează, există obligatoriu mâncare pregătită la aburi sau legume fierte, carne sau pește și supă. Alexandra a fost cel mai adesea mulțumită de aceasta din urmă. În această fotografie nici nu a avut timp să fotografieze supa-cremă de broccoli, era atât de delicioasă!  Piureul de cartofi era mai des preparat din pudră decât din legume proaspete.

Tânăra mămică afirmă că felurile de mâncare erau foarte gustoase și bine pregătite. De exemplu, salata din sfeclă fiartă i-a amintit de copilărie.

Cina delicioasă și sănătoasă primită de Alexandra

Și cina a fost una destul de variată: de la diverse tipuri de tartine (cu cașcaval, șuncă, piept de pui), la cartofi copți, ravioli și cum (desigur) fără tradiționalii cârnăciori – toate servită cu salată de legume proaspete.

Nu numai programul de alimentare de la maternitate a surprins-o pe Alexandra. În general, viața germanilor, atitudinea lor față de muncă și joacă, creșterea copiilor și prietenia diferă de standardele noastre de conduită.

Citiți și: Ce meniu are un pacient internat în spitalele din România. Statul dă doar 11 lei pentru a asigura cele trei mese ale bolnavului!