Cum dezactivezi mesajele RO-ALERT pe Android şi iOS

Sistemul de avertizare RO-ALERT a fost înființat cu scopul de a avertiza cetățenii români în mod rapid despre diverse situații de urgență care le-ar putea pune viața în pericol. Autoritățile au decis să trimite mesaje și în orașele care au depășit pragul de trei la mia de locuitori.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 10:59

Cu toate acestea, în ultima perioadă, testeările platformei au început să enerveze utilizatorii, care au primit alerte de test, atât pe Android, cât și pe iOS. Autoritățile au sugerat ca cetățenii să nu dezactiveze mesajele, deoarece ar putea apărea o situația reală de urgență. 

Cei de la go4it.ro au arătat pașii necesari pentru a putea scăpa de mesajele RO-ALERT. Acest lucru fiind cerut de mai mulți cetățeni de-a lungul timpului pe rețelele de socializare.

Citește și: Mesaj RO Alert în Bucureşti din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Ce restricţii au intrat în vigoare în Capitală

Nu toate dispozitibile cu Android primesc mesaje din partea sistemului de avertizare RO-ALERT, însă cele compatibile dispun de o metodă simplă și rapidă de dezactivare. Există posibilitatea ca anumite denumiri ale meniurilor să fie diferite, în funcţie de modificările aduse de compania care a dezvoltat telefonul, însă paşii ar trebui să fie similari pentru toate dispozitivele.

PENTRU ANDROID: 

Pasul 1

Deschideţi aplcaţia Setări/Settings

Pasul 2

Accesaţi meniul Aplicaţii şi notificări/Apps & notifications

Pasul 3

Accesaţi meniul Alerte de urgenţă wireless/Wireless emergency alerts

Pasul 4

Dezactivaţi opţiunile Alerte AMBER/AMBER alerts, Pericole extreme/Extreme threats, Pericole grave/Severe threats

Odată dezactivate aceste opţiuni, mesajele transmise prin RO-ALERT vor fi dezactivate permanent, până la reactivarea lor manuală.

Pentru iOS

Pasul 1

  • Deschideţi aplicaţia Configurări/Settings

Pasul 2

  • Accesaţi meniul Notificări/Notifications

Pasul 3

  • Treceţi prin toată lista de aplicaţii până ajungeţi în partea cea mai de jos a ecranului

Pasul 4

  • La categoria Alerte Guvernamentale dezactivaţi opţiunile Alertă AMBER/Amber Alerts, Alertă extremă/Extreme Alerts, Alertă severă/Severe alerts

Pentru mai multe informaţii despre sistemul de avertizare RO-ALERT, puteţi consulta site-ul oficial dedicat serviciului.