Mesaj RO Alert în Bucureşti din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Ce restricţii au intrat în vigoare în Capitală

Populaţia Capitalei a primit, marţi, un mesaj prin sistem RO Alert din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autorităţie amintesc că nivelul de răspândire a noului coronavirus în Bucureşti este ridicat - peste 3 la mia de locuitori. În aceste condiții, începând de marți, ora 00:00, au intrat în vigoare o serie de restricții.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 07:16

Autorităţile reamintesc bucureştenilor că de astăzi masca este obligatorie în toate spaţiile deschise şi închise. De asemenea, şcolile îşi vor desfăşura cursurile în online. 

Citeşte şi: Scenariul roşu s-ar putea prelungi. Ministrul Educaţiei: „Trebuie să ne pregătim pentru şcoală online atâta timp cât e necesar”

Activitatea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacol şi sălilor de noroc este oprită.

Măsurile sunt valabile în următoarele 14 zile. 

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de Direcțiile de Sănătate Publică, se menţine peste 3 la nivelul Municipiului București de două zile.

Citeşte şi: Haos în Bucureşti. Creşele şi after school-urile s-au închis la ora 17:00 şi s-au deschis la ora 21:00. Noi restricţii de azi

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat luni un coeficient de 3.19 în Bucureşti, faţă de 3.02 cât a fost duminică. 

Citeşte şi: Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Trecutul controversat al fostului şef al BCCO Alba

 

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență Bucureşti a anunţat, luni, noi măsuri de restricţie după ce rata de infectare a ajuns la 3,1 la mia de locuitori.

  • Începând cu 20 octombrie, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise, incusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.
  • De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • Organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile.