Cum explică Igaş declaraţia despre „iarna din 1954”

Traian Igaş, fostul ministru de Interne, a explicat la România TV declaraţia sa potrivit căreia iarna aceasta este la fel de grea ca cea din 1954, "fapt ce s-a adeverit".

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 15:53
Cum explică Igaş declaraţia despre „iarna din 1954”

„Am vorbit cu domnul Oprişan la telefon şi îmi relata că sunt localităţi unde casele sunt acoperite în totalitate de zăpadă, ceea ce ne duce cu gândul că în anumite zone iarna a fost mai vitregă ca în 1954. A fost un moment în care eram incriminaţi, noi de la ministerul de Interne, că am spus că vor fi nămeţi foarte mari în anumite zone”, a spus Traian Igaş, fostul ministru de Interne.

Referitor la declaraţia sa că iarna aceasta zăpada va fi mai mare ca în 1954, Igaş a explicat că a vorbit cu o jurnalistă care l-a întrebat dacă vor fi nămeţi mari. „Am spus că da, din informaţiile mele, dar nu e atributul meu să comunic, ci ANM„, a spus fostul ministru.

Acest lucru până la urmă s-a adeverit, într-adevăr au fost zone unde zăpada a căzut în cantităţi abundente şi chiar ne-a creat probleme”, a mai spus Igaş.

Traian Igaş a negat, la un moment dat, declaraţia privind comparaţia. „N-am făcut niciun moment această declaraţie, dar presa, aşa cum ne-a obişnuit de foarte multe ori, pune în gura unor politicieni nişte vorbe pe care nu le-au spus”, a declarat ministrul de Interne.

Ministrul Administraţiei şi Internelor declarase la începutul lunii februarie pentru evz.ro că ne aşteaptă câteva zile extrem de dificile care vor depăşi recordurile istorice în România. „Da, am fost anunțați că vor fi nămeți mai mari ca în 1954!”.