Cum faci cea mai bună friptură de miel. Chef Sorin Bontea dezvăluie secretul unui preparat fraged, care ţi se topeşte în gură

Nicio masă de Paşte fără friptură de miel. Acesta este crezul celor mai mulţi români referitor la meniul specific sărbătorilor pascale. Dar carnea de miel este una pretenţioasă, care trebuie gătită cu mare atenţie pentru a te bucura de savoarea ei, dar şi pentru a te ţine departe de problemele digestive.

RomaniaTV.net
16 apr. 2020, 08:51
Cum faci cea mai bună friptură de miel. Chef Sorin Bontea dezvăluie secretul unui preparat fraged, care ţi se topeşte în gură

Chef Sorin Bontea dezvăluie secretul unei fripturi de miel savuroase şi fragede. Gătită corespunzător, carnea de miel vine la pachet cu mult mai puţine calorii decât alte cărnuri care s-ar putea regăsi pe masa de Paște. 100 de grame de carne de miel conțin doar 160 de calorii. 

Citeşte şi Reţetă cozonac de Paşte. Aşa îţi iese delicios şi pufos

Friptură de miel a la Chef Sorin Bontea

Pentru această friptură de miel, ai nevoie de o pulpă întreagă cu os.

Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşază pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe.

Se stropeşte totul cu vin roşu, de perferinţă sec, pentru că legumele sunt destul de dulci.

Pulpa de miel se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os.

Din când în când, carnea trebuie întoarsă de pe o parte pe alta.

Legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Friptura de miel trebuie însoţită de o salată verde cu ridichi şi ceapă verde.