Costumul care îi va determina pe bancheri şi funcţionarii publici să nu mai mintă

O echipă de designeri de la Studio Roosegaarde din Copenhaga a decis să răstoarne ideea tradiţională cu privire la îmbrăcăminte şi funcţiile sale. În prezent, ei lucrează la un costum care va reacţiona la comportamentul celui care îl va purta.

RomaniaTV.net
19 apr. 2013, 11:29
Costumul care îi va determina pe bancheri şi funcţionarii publici să nu mai mintă

Specialiştii danezi de la Studio Roosegaarde au inventat un costum care îi împiedică pe funcţionarii publici şi pe bancheri să mintă. Anterior, ei au prezentat o rochie care devine transparentă la accelerarea pulsului celei care o poartă, potrivit BFM.

De data aceasta a venit rândul bărbaţilor: se lucrează la un costum pentru bancheri şi funcţionarii publici, care devine transparent atunci când persoana care o poartă minte. Rămâne doar de convins ca aceştia din urmă să îl şi poarte.

Şeful de proiect Daan Roosegaarde explică acest concept:”Tehnologia a devenit a doua noastră piele, a doua limbă, modul de comunicare şi de prelucrare a informaţiilor. Ne petrecem toată ziua uitându-ne la ecranul iPhone. Poate el să devină mai tactil, mai intuitiv? Aceste consideraţii ne-a determinat să creăm haine – a doua piele a omului, care vor deveni transparente la o tulburare a persoanei care le poartă„.

Senzorii din ţesătură vor răspunde la creşterea frecvenţei cardiace, făcând-o mai transparentă, graţie materialului din care este făcută aceasta – „folia inteligentă”.

Firma Studio Roosegaarde este mult mai cunoscută pentru proiectele sale inovatoare în domeniul infrastructurii decât în cel vestimentar. Ea este autoarea sistemului de iluminare a drumului noaptea cu vopsea fluorescentă, dar un alt proiect i-a făcut celebri pe designerii din Danemarca şi anume ringul de dans de la club WATT (Rotterdam), care transformă energia picioarelor persoanelor care dansează în lumină de fundal.