Cum încearcă criminalul de la Bran să scape de acuzații. A recunoscut parțial atacul, dar susține că e bolnav mintal

Un angajat SMURD și soția sa, o asistentă medicală de la spitalul de copii Brașov, au fost găsiți, luni, morți în locuința lor din satul Șimon, comuna Bran. Principalul suspect este un văr al bărbatului ucis. Procurorii l-au reținut luni seara pe criminal. Motivul dublei crime ar fi o bucată de teren din cauza căreia aceștia se certau.

17 ian. 2023, 12:35
Cum încearcă criminalul de la Bran să scape de acuzații. A recunoscut parțial atacul, dar susține că e bolnav mintal

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au făcut, marţi dimineaţă, clarificări, cu privire la bărbatul suspect în cazul dublei crime din satul Şimon, comuna Bran. Anchetatorii au explicat că au intrat în casa suspectului după ce au obţinut un mandat, iar acesta s-a refugiat în pod, cu un cuţit, ameninţând că se omoară şi chiar zgâriindu-se cu cuţitul.

Citește și: Nicu și Alexandra sunt cei doi soți uciși la Bran. Criminalul a intrat peste ei în casă după ce a spart ușa cu toporul

Motivul dublei crime ar fi o bucată de teren pentru care Nicu Penene, bărbatul ucis, și criminalul său se judecau la Judecătoria Zărneşti. Înainte de a-i ucide pe Nicu și pe soția sa, Alexandra, criminalul îi reclamase la Poliţie pe motiv că îi încalcă proprietatea, reclamaţiile fiind clasate.

După ce i-a ucis pe Nicu și pe Alexandra, criminalul a plecat acasă. Deși câinele de urmă folosit de anchetatori i-au condus pe polițiști la ușa criminalului, s-a așteptat 8 ore emiterea unui mandat care să le permită să intre în casa acestuia, vecin cu cei uciși. Suspectul s-a refugiat în podul casei, înarmat cu un cuţit, ameninţând că se omoară. Chiar s-a zgâriat cu lama cuțitului.

La audieri, suspectul a recunoscut parţial faptele, în sensul că i-a lovit cu cuțitul pe Nicu și cu Alexandra, dar nu şi agresiunea cu toporul.

De asemenea, în faţa procurorului suspectul a afirmat că are istoric în ceea ce priveşte bolile psihice. ”A încercat să justifice (fapta – n.r), în acest context a fost afirmaţia”,  subliniat procurorul.

După reținerea pentru 24 de ore, criminalul de la Bran va fi expertizat pentru a se stabili dacă într-adevăr are probleme psihice.