Cum îndepărtezi petele de suc de pe haine. Secretul pe care toată lumea trebuie să îl știe

Sucul este fără doar și poate băutura preferată a multora dintre noi. Problemele încep să apară atunci când acesta ne pătează hainele. Mai jos îți arătăm un truc foarte simplu care te va ajuta să îndepărtezi petele de suc de pe haine.

16 dec. 2022, 11:59
Cum îndepărtezi petele de suc de pe haine. Secretul pe care toată lumea trebuie să îl știe

Nu este nimic complicat. Trebuie să ai la îndemâna ta câteva ingrediente.

Cum îndepărtezi petele de suc de pe haine. Secretul pe care toată lumea trebuie să îl știe

Petele sunt foarte greu de scos și le dau bătăi de cap multora dintre noi. În momentul în care pata ajunge să se fixeze pe material este foarte greu de scos. Iată un truc foarte simplu. Se amestecă trei linguri de bicarbonat cu o lingură de apă, iar ulterior se obține o pastă groasă. Ea se întinde pe toată pata, până se acoperă, iat mai apoi se lasă să acționeze 15-20 de minute. În cazul în care sucul conține și pulpă, produsul se va îndepărta cu ajutorul unui cuțit. Imediat ce pasta a acționat, se clătește haina cu apă călduță. Locul cu pricina se freacă cu două degete și se pu 2-3 picături de detergent lichid pe pata cu pricina. Veți lăsa să acționeze detergentul cinci minute, iar apoi se clătește cu apă fierbinte. După tot acest proces, adăugați haina în mașina de spălat și folosiți un program normal. De asemenea,  mai există o metodă pentru a îndepărta suc de pe haine. Zona cu pricina se freacă cu glicerină și imediat petele vor fi înlăturate.

Citește și : Sfaturi utile pentru gospodinele care se pregătesc de curățenia de iarnă. Trucurile care te vor scăpa de o mare bătaie de cap

Cum scoți petele de pe hainele albe

Știm foarte bine că petele de hainele de culoare albă sunt cel mai greu de scos. Pentru hainele de culoare albă se folosește înălbitor natural, ca de exemplu oțetul sau sucul de lămâie. Procesul în sine este unul foate simplu. Ori oțetul, ori sucul de lămâie se vor lăsa să acționeze câteva minute asupra petei, iar apoi aceasta va dispărea.

Citește și : Cafeaua te ajută să slăbești. Iată trucurile de care nu știai până acum