Cum influenţează relaţia părinţilor stima de sine a copiilor

Potrivit unor studii realizate de catre Fundatia Casatoriei din Marea Britanie (Marriage Foundation – n.r.), adolescentii cu parinti casatoriti au, in medie, o imagine de sine mai buna decat semenii lor ce provin din alte tipuri de familii.

RomaniaTV.net
25 oct. 2017, 08:11
Cum influenţează relaţia părinţilor stima de sine a copiilor

Presedintele organizatiei, fostul judecator Sir Paul Coleridge, a declarat pentru Daily Mail: „Casatoria nu influenteaza doar sansa unei familii de a nu se destrama, ci si starea de bine a copiilor din acea familie. Tocmai de aceea, este important de subliniat faptul ca mariajul este cea mai buna alegere pentru unitatea familei. Iar acest lucru este dovedit de nenumarate studii”.

Citeşte şi Cum te impiedică judecarea celorlalţi părinţi în educaţia copiilor tăi

Harry Benson, director de cercetare la Marriage Foundation si dr. Spencer James de la universitatea Young din Brigham au analizat peste 3.800 de copii cu varste intre 11 si 16 ani.

Participatii au fost rugati sa raspunda la o serie de intrebari menite sa determine imaginea de sine si nivelul de acceptare. Raspunsurile au primit un punctaj, apoi s-a analizat legatura cu situatia din familie.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.