Cum influenţează TĂCEREA creierul. Vei fi mult mai tăcut după ce afli

S-a dovedit stiintific ca tacerea este extrem de importanta pentru creier. Mult mai importanta decat se credea pana acum.

29 oct. 2017, 21:33
Cum influenţează TĂCEREA creierul. Vei fi mult mai tăcut după ce afli

In 2011, Finlanda a avut o campanie de marketing pentu atragerea turistilor axata pe cuvantul „LINISTE/TACERE”. Oamenii erau indemnati sa viziteze aceasta tara si sa experimenteze frumusetea tacerii. Sloganul folosit era: „LINISTE, va rog”. Pe online, s-a folosit fraza: # No talking, but action (Fara vorbe, doar actiune).

Eva Kiviranta manager social media pentru VisitFinland.com a declarat: „Am decis ca in loc sa spune ca este singuratate si cu adevarat liniste si ca nimeni nu spune nimic aici, sa imbratisam tacerea si sa promovam”.
Este posibil ca finlandezii sa fi dat lovitura. Pentru ca tacerea poate deveni din e in ce mai atractiva. Pe masura ce lumea din jur este tot mai galagioasa si mai aglomerata s-ar putea sa-ti doresti sa gasesti locuri locuri linistite, unde tacerea este produsul principal.

Mai ales, ca studiile au aratat ca tacerea/linistea sunt mai importante decat crezi pentru creierul tau. 

Regenerarea celulelor creierului poate fi o chestiune de liniste
In timpul un studiu realizat pe cobai si publicat in jurnalul Brain, Structure and Function (Structura si functiile creierului) s-au folosit diverse tipuri de zgomote si liniste si s-au monitorizat efectele pe care sunetul si tacerea le au asupra creierelor cobailor. Tacerea trebuia folosite pe post de control insa oamenii de stiinta au descoperit ceva incredibil. Astfel, ai au observat ca atunci cand in creierele soarecilor, mai exact in hipocampus, se dezvoltau noi celule atunci cand animalele erau expuse la liniste, timp de doua ore pe zi. Hipocampusul este regiunea creierului asociata cu memoria, emotiile si invatarea.

Atat timp cat crezi ca afectiunea cu care te confrunti este „incurabila” sau „cronica” exact asa va fi. Odata ce incepi sa crezi ca este posibila vindecarea asta se va intampla.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.