Cum îngrijeşti tenul acneic? Dr. Daniela Taher îţi oferă cele mai utile sfaturi

Cazurile de acnee reprezintă 60-70% din consultaţiile în cabinetul dermatologic. De cele mai multe ori, pacienţii sunt derutaţi sau prost informaţi de anturaj şi de familie şi ajung foarte târziu la medicul dermatolog.

RomaniaTV.net
02 dec. 2015, 11:36
Cum îngrijeşti tenul acneic? Dr. Daniela Taher îţi oferă cele mai utile sfaturi

Ingrijirea tenului acneic este foarte importanta daca dorim sa evitam pe cat posibil cicatricile de acnee. Dr. Daniela Taher, medic specialist dermatologie estetica, iti explica tot ce trebuie sa stii despre ingrijirea tenului acneic.

„In general pacientii au trei mari probleme de adaptare la tratament. In primul rand nu au rabdare, vor rezultate in citeva zile si nu inteleg ca ciclul normal al pielii e de 30 de zile si deci pentru a vedea un inceput de ameliorare sint necesare 4-6 saptamani.

Citeşte şi  Pro şi contra folosirii anticoncepţionalelor pentru tratarea ACNEEI

Un al doilea element este faptul ca trebuie sa accepte ca pielea uscata si scuamele care se formeaza trebuie suportate pentru cateva zile pentru ca asa lucreaza toate medicamentele anti-acnee. Nu in ultimul rand, este nevoie nevoie de un tratament de intretinere din moment ce rezultatele sunt satisfacatoare”, explica dr. Taher.

Cum ingrijim tenul acneic

Spalarea fetei de mai multe ori pe zi si folosirea unori creme de gomaj pot agrava acneea. Un sapun agresiv folosit excesiv poate usca pielea care produce ca raspuns mai mult sebum. Particulele din produsele de gomaj pot produce leziuni inflamatorii. De aceea, se recomanda sapunuri sau geluri speciale anti acnee care se folosesc in general de 2 ori pe zi.

Nu incercati sa stoarceti cosurile. Aceasta manevra poate produce leziuni inflamatorii. Eliminarea punctelor negre se recomanda a fi facuta in cabinetul medical si nu acasa sau la salonul de cosmetice.

Folositi produse cosmetice de machiaj non-comedogenice (care nu produc puncte negre). Evitati folosirea gelurilor si pomezilor capilare. Uneori poate fi necesara folosirea unui sampon special pentru par gras. Se recomanda un make-up cat mai simplu, crema hidratanta si fondul de ten in baza apoasa sunt suficiente sau un stick corector de culoare verde pentru a ascunde imperfectiunile.

Citeşte şi  Cum scapi de acnee, balonare şi alte afecţiuni, prin alimentaţie

In cazul leziunilor inflamatorii, nu se recomanda folosirea in exces a acestuia pentru ca se vor evidentia si mai mult imperfectiunile. Se aplica delicat cu degetele si se fixeaza cu o pudra libera. Pentru a camufla porii dilatati, directia de aplicare a pudrei va fi dinspre lateral spre centru. In plus, un spray cu apa termala pulverizat la sfarsit va atenua intensitatea machiajului.

„Noile cercetari au aratat ca ciocolata poate provoca aparitia unei noi pusee de acnee. Acest studiu confirma observatiile multor pacienti ai mei care spuneau ca dupa o perioda in care au mancat mai multa ciocolata decat de obicei au observat agravarea acneei”, puncteaza dr. Daniela Taher.

Prin urmare alimentele bogate in dulciuri rafinate si consumul excesiv de lactate pot favoriza aparitia acneei.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.