Cum îţi creşte televizorul factura la curent. Greşeala pe care o fac toţi românii

Cum îţi creşte televizorul factura la curent. Cei care de obicei se uită la TV ore întregi trebuie să ştie faptul că acest dispozitiv este consumator de energie și că poate duce la un consum excesiv de energie, dacă nu evită anumite greşeli.

16 oct. 2022, 10:34
Cum îţi creşte televizorul factura la curent. Greşeala pe care o fac toţi românii
Cum îţi creşte televizorul factura la curent

Cum îţi creşte televizorul factura la curent. Primul pas pe care trebuie făcut pentru a reduce consumul este să reduceți luminozitatea pentru a economisi energie. Pentru a face acest lucru, accesați setarea de luminozitate din meniul televizorului.

Citeşte şi: Cât costă montarea panourilor fotovoltaice. Te scapă de factura la curent

Cum îţi creşte televizorul factura la curent

Se întâmplă de multe ori să ne uităm la televizor înainte de a merge la culcare , ne trezim mai târziu pe canapea și ne dăm seama că am uitat să închidem televizorul.

Vă recomandăm să activați un cronometru de repaus. În acest fel, poți fi sigur că televizorul tău se va opri automat dacă nu detectează nicio activitate pentru o perioadă de timp pe care ai setat-o.

În comparație cu televizoarele vechi, televizoarele noi nu consumă multă energie. De fapt, cantitatea de energie consumată de un televizor depinde în esență de dimensiunea ecranului, precum și de eticheta energetică.

De exemplu, un televizor mic cu etichetă A++ este cel mai eficient din punct de vedere energetic, în timp ce un televizor mare cu etichetă E rămâne cel mai mare consumator de energie.

Ce electrocasnice consumă cel mai mult curent

Cei  mai mari consumatori de energie sunt frigiderele și mașinile de spălat mai vechi de 10 ani, ceea ce face ca efortul de economisire să fie în zadar. Cu siguranță înlocuirea acestora presupune un efort financiar, dar la finalul lunii facturile vor fi mai mici, făcând din asta o investiție bună pe termen lung.

Odată cu creșterea prețului la energie, românii caută variante de economisire. Deși se încearcă reducerea consumului de curent electric, electrocasnicele care au depășit o vechime de 10 ani poate împiedica acest efort.

Maria, o femeie care dorește să își reducă cheltuielile, a spus pentru Observator că preferă o astfel de investiție în detrimentul facturilor mari la energie.

Am venit să îmi fac o idee aşa despre ce şi cum. Mă informez la operatorii de la magazin, sa-mi dea o idee despre consum. Oricum, caut ceva economic. Cum se zice vorba aceea. Dai un ban, dar stai în faţă. Şi este mai economic. Costă, dar facem un pic de economie”, a declarat femeia.