Cum îţi creşti copilul ca să ajungă un lider

Sunt multe lucruri la care trebuie să te gândeşti ca părinte în ceea ce priveşte educaţia copiilor. Trebui să le imprimi un comportament civilizat, respectuos, să aibă un stil de viaţă sănătos, trebuie să-i înveţi să-şi seteze obiective, să găsească soluţii pentru a le îndeplini, să ia decizii rapid. Toate acestea pentru a te mândri mai târziu că ai modelat un adult responsabil şi pe care lumea se poate baza.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 08:56
Cum îţi creşti copilul ca să ajungă un lider

Un capitol mai nou pentru societatea românească, în ceea ce priveşte educaţia copiilor, este leadership-ul. Noţiunea a căpătat mulţi adepţi şi părinţii încearcă să-şi educe copiii în spriritul de lider. Nu există predispoziţie genetică pentru a fi lider. Însă doar şlefuindu-se anumite calităţi, se poate ajunge la statutul de lider. Niciodată nu este prea devreme pentru a începe educaţia copiilor în spiritul de lider. Faci acest lucru de la cele mai mici exemple de cauză şi efect, până la a-i lăsa libertatea de a alege.

Lasă copilul să ia decizii, în acest fel îşi va da seama de legătura dintre cauză şi efect. Atât timp cât o hotărâre de-a lui nu-i pun integritatea şi sănătatea în pericol, este bine să simtă consecinţele faptelor sale. Succesul vine din luarea deciziilor bune.

Citeşte articolul complet pe http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/educatie-copii-cum-sa-cresti-un-lider/