Cum le dă peste nas Irina Nicolae fostelor colege din trupa A.S.I.A. Ce s-a întâmplat după concertul de reunire a trupei, de la Sala Palatului

Trupa A.S.I.A. a revenit la anonimat după concertul de revenire anunţat cu surle şi trâmbiţe. Noile angajemante lipsesc cu desăvârşire, iar radiourile preferă suflul nou din muzica românească.

27 mart. 2023, 13:55
Cum le dă peste nas Irina Nicolae fostelor colege din trupa A.S.I.A. Ce s-a întâmplat după concertul de reunire a trupei, de la Sala Palatului

Trupa A.S.I.A a visat la o revenire în forță în muzica românească. Concertul de reuniune s-a desfășurat sub aşteptări, iar ceea ce a urmat a confirmat cronica unui eşec anunţat.

Sună periculos, Garsoniera ta sau O iubire de o vară nu au invadat radiourile din România, iar concertele, dacă sunt, se desfăşoară departe de marile oraşe sau de televiziuni.

Citește și: Irina Nicolae de la A.S.I.A a născut prematur, dar bebeluşul s-a stins din viaţă. „Fetiţa mea ştie că are o surioară, acolo sus, înger” VIDEO

Pentru un recital de 45 de minute, trupa reunită A.S.I.A. ar solicita 5000 de euro. „Trupa ASIA a fost mereu foarte îndrăgită. Fetele au acum o revenire spectaculoasă. Am văzut că s-au vândut foarte bine biletele de la Sala Palatului. Pentru început, ele nu pot funcționa fără acest onorariu minim, de 5.000 de euro, pentru că au și echipă și instrumentiști. În urmă cu 25 de ani, la debut, trupa ASIA lua 800 de dolari. Dar, cam cu atât erau plătite atunci toate trupele de succes ale vremii, pentru un show de 45 de minute. Pe atunci, nu erau discrepanțele acestea mari. Acum, unii artiști iau 5.000 de euro, alții, chiar și 15.000 de euro, dacă au o echipă mai mare în spate”, a declarat pentru Playtech Știri un vestit impresar, care a mai colaborat în trecut cu trupa A.S.I.A.. Suma pare mare, dar împărţită la patru, la care se adaugă bani pentru instrumentişti şi alte probleme de organizare, nu prea mai rămâne mare lucru.

Trupa A.S.I.A. a fost înființată de compozitorul Adrian Ordean și bateristul Florin Ionescu pe data de 8 martie 1999 și inițial era compusă din Anca Neacșu, Sorana Darclee, Irina Nicolae și Anemona Niculescu. După un an, Anemona a părăsit trupa, iar în locul ei a venit Alexandra Potora. Ulterior, și Alexandra a decis să părăsească trupa A.S.I.A. și a venit Alina Crișan.

În 2006, trupa A.S.I.A. s-a destrămat și fiecare membră a încercat alte proiecte muzicale independente. În ceea ce o privește pe Irina Nicolae, care a fost în formație din 1999 până în 2005, ea locuiește în Budapesta, alături de soțul ei, Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, și fiica lor, Scarlett Maria.

Umilință pentru fetele de la A.S.I.A. Concertul de reunire, un eșec total. A bătut vântul la spectacolul lor de la Sala Palatului. Irina Nicolae nu a mai mers în public
Managerul trupei Asia o dă în judecată pe Irina Nicolae? „Am apelat la un avocat”

Florin Ionescu, managerul trupei Asia, lansează un atac direct asupra Irinei Nicolae.  Scandalul reunirii trupei Asia pare a fi departe de a se termina. Irina Nicolae, fosta membră, susține în continuare faptul că nu a fost invitată la concertul de reunire, deși aproape toate meritele pentru succesul trupei îi sunt atribuite și ei, spune ea. Acest lucru l-a înfuriat peste măsură pe managerul trupei  Asia, Florin Ionescu, care spune că și-a angajat deja un avocat care să îl protejeze de aceste neadevăruri spuse de Irina peste tot în spațiul public.

„Aș vrea să îi transmit să își vadă de familia ei și de treaba ei și să nu arunce cu noroi, să nu discute despre persoana mea si de trupa din care a făcut parte absolut deloc pentru că eu nu discut despre alte persoane și despre alte familii și nici fetele din componenta prezentă a trupei.

Nu mă interesează alte discuții referitoare la familia mea. Inclusiv în podcastul la care a fost invitată. Eu vreau să anunț pe această cale că noi vrem să facem un eveniment frumos, să reunim această trupă și nu ne interesează intrigile și scandalurile care s-au declanșat conform unei păreri a unei foste membre a formației, care crede că ar fi trebuit să fie invitată. Nu trebuia să fie invitată absolut deloc pentru că nu vom face o aniversare. Ca să opresc aceste lucruri am decis să apelez pe cale legală, la un avocat, pentru a opri toate aceste discuții, atât despre familia mea cât și despre trupa A.S.I.A.”, a declarat Florin Ionescu, managerul trupei Asia, potrivit click!.

Mai mult, în urmă cu ceva timp, când trupa avea să anunțe concertul de reunire din luna martie, Irina Nicolae a postat o poză pe rețelele de socializare cu un bilet, semn că ea deja și-a rezervat intrarea în sală, într-o notă ironică. Pe această cale, Florin Ionescu îi transmite acesteia faptul că oricând se poate răzgândi și își va primi banii înapoi.

„Sunt foarte mulți oameni și fani ai acestei formații care vor să vină la acest eveniment cu zâmbetul pe buze și cu bucuria de a revedea această formație pe scenă. Dacă cuiva nu îi convine, își poate retrage biletul și va primi banii pe el, conform oricărei legi.”, a mai spus el, potrivit sursei citate.