Cum luptă Germania cu coronavirusul. Noua măsură recomandată de Guvern: „Nu costă nimic”

Guvernul german a făcut oficială încă o măsură împotriva răspândirii coronavirusului. Inițial aceasta era doar o recomandare, însă aerisirea regulată a incintelor private este cea mai simplă și ieftină măsură împotriva virusului

RomaniaTV.net
11 oct. 2020, 08:00
Cum luptă Germania cu coronavirusul. Noua măsură recomandată de Guvern: „Nu costă nimic”

Germania a trecut pragul de 300.00 de cazuri de infecție cu COVID, iar guvernul a decis să includă o nouă măsură pe lista oficială a regulilor care trebuie aplicate.

Citește și: Accident aviatic tragic! Două avioane s-au ciocnit în zbor, toţi pasagerii au murit pe loc

”O aerisire regulată în toate incintele private și publice poate reduce considerabil riscul de infecție”, arată guvernul german. ”Aerisirea unei camere, a unei incinte este poate unul dintre cele mai puțin costisitoare și cele mai eficiente mijloace pentru a reduce răspândirea coronavirusului, a declarat un oficial al Cancelariei germane.

De asemenea, obligația aerisirii locuințelor este inclusă chiar pe contractele de închiriere a apartamentelor din Germania.

Cancelarul Germania a explicat că celor trei principale măsuri oficiale în lupta cu coronavirus li se adaugă încă două recomandări: instalarea aplicației de alertare împotriva coronavirusului și aerisirea spațiilor private și publice.

Măsura presupune deschiderea largă a unei ferestre dimineața și seara, timp de cel puțin cinci minute, pentru a permite aerului să circule. Asta, pentru că, potrivit unor studii, nu mai puțin de 90 la sută dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate.

Pentru o eficiență maximă, este recomandabilă o „aerisire încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.