Cum poate ajunge un apropiat PSD candidat PNL la funcţia de vicepreşedinte al ICR

Una dintre propunerile PNL pentru functia de vicepresedinte al ICR, Irina Cornisteanu, i-a bulversat atât pe social-democrați, cât mai ales pe liberali. Irina Cornisteanu este cunoscuta pentru relatiile ei apropiate cu oameni influenti din PSD.

RomaniaTV.net
03 mart. 2017, 11:06
Cum poate ajunge un apropiat PSD candidat PNL la funcţia de vicepreşedinte al ICR

Irina Cornisteanu este fiica lui Mircea Cornisteanu, fost director al Teatrului National Marin Sorescu din Craiova, sustinut multi ani de PSD. Nu in ultimul rand, este directorul ICR Viena si coincidenta sau nu, un apropiat al familiei Laura si Costica Hant, importanti reprezentanti ai PSD in diaspora.

Prin plecarea lui Liviu Jicman din functia de vicepresedinte al ICR, numit de PNL in 2013, Irina Cornisteanu ar fi tras sforile să preia functia din postura de candidat al aceluiasi PNL, au precizat surse din cadrul partidului.

Legaturile ei cu familia Hant sunt de notorietate, iar sprijinul financiar din bani publici oferit asociatiei pe care o conduc sotii Laura si Costica Hant, deloc de neglijat, scrie Stiripesurse.ro.

Potrivit tolo.ro începând din 2012 Florin Secureanu a participat la mai multe festivităţi ale asociaţiei ”Mihai Eminescu”, condusă de Laura Hant, fosta şefă a PSD Austria, managerul de la Malaxa fiind prieten cu Laura Hant şi cu soţul acesteia, ambii oameni de afaceri în construcţii. În 2014, la Viena a fost inaugurat un bust al lui Mihai Eminescu, iar numele lui Florin Secureanu apare pe soclul statuii, pe una dintre laturi, pe cealaltă latură fiind numele familiei Hant. ”Omagiu adus poetului a cărui operă învinge timpul. Prof. univ. Dr. Florin Adrian SECUREANU, Preşedinte al fundaţiei Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim” – scria pe soclul statuii, la inaugurarea acesteia.

Jurnalul Romanesc a scris in articolul „Cumetrii la ICR Viena- Directoarea Irina Cornisteanu isi promoveaza sotul pe banii publici” (pag. 22) cum actualul candidat al PNL pentru functia de vicepresedinte al ICR isi invita sotul la evenimente organizate de ICR Viena, un exemplu fiind evenimentul de lansare a bibliotecii romanesti de la ICR Viena.