Cum poate banala salată să distrugă orice siluetă. Mihaela Bilic atrage atenţia: Acest lucru îngraşă mai tare decât untul şi slănina!

Mihaela Bilic vine cu un nou avertisment. Medicul nutriționist susţine că grăsimile vegetale îngrașă mult mai tare decât cele animale.

11 iun. 2021, 16:28
Cum poate banala salată să distrugă orice siluetă. Mihaela Bilic atrage atenţia: Acest lucru îngraşă mai tare decât untul şi slănina!

Cum poate banala salată să distrugă orice siluetă. Aceasta atrage atenţia că aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite.

Cum poate banala salată să distrugă orice siluetă. Mihaela Bilic atrage atenţia

„Grăsimea vegetală îngrașă mai tare decât grăsimea animală!

Știți întrebarea capcană “ce cântărește mai greu, 1 kg de plumb sau 1 kg de fulgi/pene”? La prima vedere suntem tentați să spunem că plumbul e mai greu, deși ele sunt egale. Ca să fac o paralelă cu nutriția, putem spune că un gram de grăsime are tot 9 calorii, indiferent dacă provine din ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline, grăsime de pește, unt sau untură. Aportul caloric este identic, însă efectele asupra siluetei sunt diferite!

Citeşte şi: Alimentul pe care ar trebui să-l consumi cât mai rar în post. Avertismentul Mihaelei Bilic: „Produce dezechilibre hormonale grave!”
 

Kilogramele în plus sunt rezultatul multiplicării celulelor grase (adipocite) pe fondul unui consum excesiv de calorii care provin în special din grăsime și/sau zahăr. Cercetările recente arată că acizii grași din alimente au efecte diferite în stimularea adipogenezei (producția de adipocite).

‼️ARA (acidul arahidonic), grăsime din seria Omega 6 prezent în uleiul de floarea-soarelui, este de trei ori mai adipogenic decât grăsimile din seria Omega 3 (uleiul de pește). Când vine vorba de stimularea îngrășării, ARA se dovedește mai puternic decât acizii grași saturați (din unt și slănină) sau mononesaturați (din uleiul de măsline).

La polul opus DHA, un acid gras din seria Omega 3, prezent în gălbenușul de ou și peștele gras, are efect anti-adipogenic.

Dacă până acum se considera că o calorie este tot o calorie, indiferent dacă provine din salată verde sau cașcaval, acum știm ca unele calorii îngrașă mai tare. “Nicio masă fără pește!”…dacă aveați nevoie de vreo încurajare”, scrie medicul Mihaela Bilic pe o rețea socială.”, a spus Mihaela Bilic.

Citeşte şi: Doctorul nutriţionist Mihaela Bilic anunţă un nou supliment împotriva COVID: Poate ajuta bolnavii intubaţi să supravieţuiască. E un potențial medicament! Anunţul făcut


loading...