Cum poţi convinge un toddler să mănânce sănătos

Esti un parinte constiincios si incerci sa-ti inveti copilul sa manance cat mai sanatos si mai variat. Dar te lovesti de muuuulte refuzuri, nu-i asa? Ai un micut capricios acasa? Iata cum poti convinge un toddler sa manance sanatos!

RomaniaTV.net
27 iun. 2018, 06:34
Cum poţi convinge un toddler să mănânce sănătos

Rar cand auzi ca un copil mananca bine, nu refuza niciodata nimic, nu-i asa? Pediatrii spun ca este normal ca cei mici sa mai si refuze, din cand in cand, anumite produse alimentare.

Unii se vor arata reticenti in fata unui fel nou de mancare, altii in fata unei legume sau a unui fruct. Dar se intampla destul de des ca micutul sau refuze un produs alimentar, chiar daca in trecut il acceptase sau chiar ii placea! In mod normal, acest comportament de „mofturos la masa” se intampla undeva intre 2 si 6 ani.

Dupa varsta de sase ani, majoritatea copiilor vor avea deja stabilit un anumit stil alimentar si vor fi acceptat deja destul de multe produse alimentare. Chiar daca aceasta perioada, de „capricii” in timpul mesei, este normala, aceasta nu inseamna ca nu-i poti oferi acea baza a unei diete sanatoase. Treptat, copilul trebuie invatat si obisnuit cu o dieta sanatoasa, care cuprinde produse din toate cele patru grupuri de alimente.

Poate ca suna ciudat, dar stii ce spun specialistii? Ca un copil va depasi mai usor aceasta perioada, in care refuza mancarea sau este capricios cu multe produse alimentare, daca vei insista sa-l inveti ce este bine sa manance, daca vei continua sa-i oferi mancare sanatoasa si cat mai variata.

Copiii invata sa le placa sau sa le displaca mancarea… experimentand! Adica jucandu-se cu ea, gustand-o, mirosind-o, ignorand-o, iar cercetand-o si intr-un final, acceptand-o!

Citeste continuarea pe superbebe.ro.