Cum poți lucra ca badantă sau menajeră în Italia

Multe românce au ales să lucreze ca badante sau menajere în țări din vestul Europei. Salariile sunt mult mai mari decât în România și pe lângă ele în unele cazuri au și alte beneficii.

27 mart. 2023, 11:10
Cum poți lucra ca badantă sau menajeră în Italia

Când ești în căutarea unui loc de muncă pentru un post de menajeră sau badantă și trebuie să publici un anunț în aceste sens trebuie să ții cont de anumite lucruri, potrivit Rotalianul.ro.

Textul trebuie să fie clar și să conțină toate caracteristicile care pot stârni interesul și dorința angajatorului de a vă suna. Este de preferat să folosiți cuvinte cheie care pot exprima pe scurt cine sunteți și ce puteți oferi. Indicați clar disponibilitatea dvs. pentru a ajuta eventualul angajator să aleagă candidatul cel mai potrivit.

Citește și: Eliza a decis să se întoarcă în România după 20 de ani petrecuți în Italia. A cumpărat o casă bătrânească și și-a schimbat viața radical

Indicați dacă sunteți disponibil pentru a lucra cu normă întreagă sau cu jumătate de normă și dacă sunteți disponibil pentru schimburi sau pentru ore suplimentare, cum ar fi seara sau în weekend. În cazul îngrijitoarelor specificați și disponibilitatea h24 (badantă fixă).

Nu uitați să precizți și un număr de telefon, o adresă de e-mail, dacă este necesar sau dacă doriți.

De asemenea, o fotografie reprezentativă este importantă și trebuie să vă reprezinte într-un mod discret, prin urmare trebuie să fie similară cu cea utilizată pentru documente, cum ar fi cartea de identitate sau permisul de conducere.

Citește și: Cristina, o româncă de 19 ani, a murit într-un tragic accident în Italia. „Ai lăsat în urmă o mare jale și suferință”

Pentru a scrie un anunț bun, trebuie să vă asigurați că includeți toate informațiile importante despre experiența, calificările și referințele dvs. și să vă asigurați că sunteți clară cu privire la disponibilitatea dvs. și la tipul de muncă pe care sunteți dispus să-l faceți. Luați în considerare nevoile potențialului angajator și încercați să vă prezentați ca fiind soluția potrivită pentru problemele lui de zi cu zi.