Cum poți să decojești ouăle de Paște mai ușor. Trucul secret de care ar trebui să știe oricine

Vine Paștele, iar românii se pregătesc de sărbătoare. Printre cele mai cunoscute tradiții din această perioadă se numără vopsitul ouălor de Paște și pregătirea preparatelor tradiționale românești.

11 apr. 2023, 21:37
Cum poți să decojești ouăle de Paște mai ușor. Trucul secret de care ar trebui să știe oricine

Există și un truc simplu și rapid care vă ajută să decojiți ouăle de Paște mai ușor. Uneori poate să dureze destul de mult să decojiți ouăle sau riscați să pierdeți o cantitate mare din el în timpul procesului. Dar un ingredient folosit într-un anumit fel poate ajuta.

Ingredientul trebuie folosit încă din timpul fierberii ca să aibă efectul dorit. Înainte să puneți ouăle la fiert ar trebui să urmați toți pașii.

Mai întâi, puneți ouăle într-un singur strat, într-un recipient și acoperiți cu apă rece. Apoi adăugați ingredientul-minune, adică oțelul. E bun de folosit pentru că previne spargerea ouălor și, în același timp, fixează culoarea lor. Puteți folosi și sare dacă nu aveți oțet în casă.

E important să vă asigurați că ouăle de Paște nu au spațiu între ele și nu se ciocnesc în timpul fierberii. Dacă folosiți oțet sau sare veți observa că procesul decojirii ouălor e mult mai rapid și simplu.

Citește și Sofia Vicoveanca face asta în fiecare an de Paşte: „Normal că ţin post, mâine mă duc să mă împărtăşesc!” Cu ce smoothie îşi începe dimineţile

Atunci când vine vorba de vopsitul ouălor gospodinele se izbesc de tot felul de obstacole. Uneori nu rezistă vopseaua, alteori nu poate fi obținută nuanța dorită. Însă chiar și aici există o mulțime de trucuri utile.

Trucuri pentru a obţine cele mai frumoase ouă vopsite de Paşte

Există şi câteva trucuri pentru a depista dacă că ouăle cumpărate pentru vopsit sunt cu adevărat proaspete. Ai nevoie de un pahar cu apă rece în care urmează să scufundaţi oul. Cu cât oul este mai proaspăt, cu atât el se va scufunda mai repede. Ouăle vechi sau stricate vor pluti la suprafața apei.

Citește și Cât trebuie să plătească românii pentru 700 de grame de cozonac de Paște. Șase milioane de cozonaci vor fi pe piață în această perioadă

O altă metodă de testare a prospețimii oului este una veche folosită de bunicii noştri. Pentru asta aveţi nevoie de o lumânare. Într-o încăpere întunecată, luminați cu lumânarea capătul bombat al oului și veți vedea interiorul. Dacă lumina nu poate fi observată prin toată coaja, înseamnă că oul nu este tocmai proaspăt. Într-un ou proaspăt, gălbenușul este compact și nu se mișcă.