Cum poţi slăbi în somn. Trucuri simple care te scapă de kilogramele în plus în timp de dormi

Obezitatea și greutatea corporală excesivă au devenit probleme de sănătate de interes public, deoarece se află printre factorii de risc principali ai unor afecțiuni severe, precum diabetul și hipertensiunea arterială. Una dintre metodele de a pierde kilograme este extrem de simplă şi la îndemâna oricui.

14 ian. 2023, 17:09
Cum poţi slăbi în somn. Trucuri simple care te scapă de kilogramele în plus în timp de dormi
Cum poţi slăbi în somn. Trucuri simple care te scapă de kilogramele în plus în timp de dormi

Cum poţi slăbi în timp ce dormi. DEşi pare greu de crezut că poţi slăbi în timp ce dormi, există o explicație biologică pentru acest lucru. Totuşi, pentru ca procesul natural să funcționeze, este necesar să respecți câteva reguli. Dacă le vei urma, în doar patru săptămâni ai putea pierde până la 8 kg, toate în timpul somnului de noapte, scrie femeia.ro.

Ce se întâmplă de fapt în corp atunci când dormim? În perioadele de veghe, organismul are nevoie de glucide, care sunt o sursă rapidă de energie. În schimb, când dormi și în timpul exercițiilor fizice (înot, ciclism, jogging etc.), organismul folosește ca sursă de energie grăsimile depozitate. Asatfel, ardem grăsimi în timp ce dormim, cu condiția să mâncăm sănătos seara și să ne culcăm relativ devreme, ca să dormim suficient și bine. Pe seară, când lumina zilei scade treptat, corpul începe să melatonină. Transportat de sânge, acest hormon ajunge la celule și le avertizează că se lasă noaptea. Drept urmare, ele își modifică metabolismul. Mai exact, trec din modul „activitate” în faza de „reparare și regenerare”. Cheia întregului proces de slăbire nocturnă este hormonul de creștere (HGH), care ordonă corpului să utilizeze ca sursă de energie rezervele de grăsimi.

Citeşte şi: Mihaela Bilic, secrete pentru slăbit. Când trebuie să fie mâncat desertul și de ce mâncarea rece îngrașă mai puțin

Pentru ca acest proces să funcţioneze trebuie să respecţi câteva reguli simple: nu trebuie să mănânci târziu, la masa de seară consumă strict proteine (carne, pește, ouă, iaurt, brânză) și legume (salată, varză, ardei, avocado, roșii etc.), ai grijă să te culci devreme, fă puțină mișcare înainte de culcare şi nu exagera peste zi cu caloriile! De asemenea, trebuie scăzută temperatura din dormitor şi păstrat întunericul. Așadar, nu dormi cu nicio sursă de lumină aprinsă, oricât de difuză ar fi aceasta, iar dacă în fața ferestrelor ai becuri stradale, felinare etc, folosește cu încredere draperiile.

Citeşte şi: Lidia Fecioru, reţeta celui mai puternic ceai de slăbit. Efecte miraculoase în timp scurt. Ajută şi la imunitate şi ţine departe ridurile!

Masa de seară ideală ar trebui să conțină între 15 și 25% din necesarul caloric zilnic. O cantitate mai mare poate cauza creșterea în greutate și probleme cu somnul. De asemenea, este recomandat să servești această masă cu cel puțin trei ore înainte de culcare, pentru ca organismul să aibă timp să ducă la bun sfârșit toate procesele digestive. Unul dintre cele mai bune obiceiuri ca să slăbești în timp ce dormi este să bei un ceai. Ceaiurile te ajută să dormi mai bine, relaxează corpul și reduc apetitul. În plus, trebuie să ştii că un somn de cel puțin opt ore fără întrerupere mărește producția de HGH, hormonul de creştere care descompune grăsimile și care este asociat cu rate mai mici ale obezității.