Mihaela Bilic, secrete pentru slăbit. Când trebuie să fie mâncat desertul și de ce mâncarea rece îngrașă mai puțin

Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie secrete importante pentru cei care doresc să slăbească sănătos.

09 ian. 2023, 21:13
Mihaela Bilic, secrete pentru slăbit. Când trebuie să fie mâncat desertul și de ce mâncarea rece îngrașă mai puțin

Mihaela Bilic a explicat într-o postare pe Facebook la ce trebuie să fim atenți atunci când mâncăm. De asemenea, medicul a dezvăluit și câteva secrete care ajută la slăbirea fără prea mult efort.

„Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient:

1. Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cât palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi. Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți, eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume.

 2. Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!

Citește și: Mihaela Bilic, despre dieta Moromete: „Ai bani, mănânci, nu ai bani, nu ţi-e foame”

 3. Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mică.

4. Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin.

Citește și: Dieta omului sărac! Mihaela Bilic a dezvăluit secretul prin care slăbim 30 de kg

5. Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare. Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100. Concluzia? Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm!”, a dezvăluit Mihaela Bilic.