Cum poți slăbi mâncând orice. Mihaela Bilic dezvăluie singura regulă de care trebuie să ținem cont: „Se pot consuma sarmale, ardei umpluți, sandviciuri”

Cum poți slăbi mâncând orice. Mihaela Bilic este unul dintre cei mai populari nutriționiști din România, bucurându-se de o comunitate numeroasă pe rețelele sociale. Ea își informează des fanii cu privire la un stil de viață sănătos.

27 feb. 2024, 09:21
Cum poți slăbi mâncând orice. Mihaela Bilic dezvăluie singura regulă de care trebuie să ținem cont: „Se pot consuma sarmale, ardei umpluți, sandviciuri”
Cum poți slăbi mâncând orice

Cum poți slăbi mâncând orice. “Se poate slăbi și cu sarmale, și cu ardei umpluți, și cu sandviciuri, și, bineînțeles, și cu cartofi prăjiți. Diferența o face cantitatea. Organismul trebuie să primească puține calorii. Și, uite, culmea, nu doar alimentele dietetice au puține calorii. Putem să mâncăm puțin și din alimentele care sunt bogate în zahăr sau grăsimi”, a explicat Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic mai demolează un mit alimentar. Ce spune despre riscurile unei diete fără gluten: „E la mare modă să mâncăm fără”

Cum poți slăbi mâncând orice

Acest lucru înseamnă că trebuie redusă la jumătatea cantitatea cu care eram obișnuiți la o singură masă. Din punctul de vedere al nutriționistului, ideal ar fi să optăm pentru alimente cu mai multe fibre și protein, pentru că astfel vom reuși să fim sătui pentru mai mult timp

Pe primul loc avem oul fiert, produsul cu cea mai mare putere sațiogenă pentru numai 80 calorii. Urmează apoi carnea, indiferent de culoare și de animalul de la care provine. Proteinele din carne se spune că au calorii negative, țin de foame multe ore iar organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor. Deci carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit”, a mai spus Bilic.

O variată excelentă de preparat care ne satură și are puține calorii este ciorba/supa. Ele conțin multă apă și prin conținutul de legume, carne și carbohidrați ne asigură o varietate mare de nutrienți necesari bunei funcționări ai organismului.

Deși conține peste 90% apă supa și ciorba ne satură cu puține calorii. Se numește paradoxul ciorbei și s-a dovedit că stă în stomac de două ori mai mult timp decât un felul doi. Așa că nu ezitați să începeți masa o supă dacă vreți să umpleți stomacul repede. Iar dacă sunteți la cură de slăbire mâncați DOAR supă, ca fel unic! Și puneți lângă ea și un ardei iute, ca să accelerați metabolismului”, a încheiat nutriționistul.