Cum prepară Mirela Vaida ciorba de fasole cu afumătură. Ingredientul secret folosit de prezentatoare: „Nu mă dau în lături de la a pune multe condimente”

Mirela Vaida este o gospodină desăvârșită și împărtășește cu fanii săi tot felul de rețete tradiționale delicioase.

18 oct. 2023, 18:56
Cum prepară Mirela Vaida ciorba de fasole cu afumătură. Ingredientul secret folosit de prezentatoare: „Nu mă dau în lături de la a pune multe condimente”
Fasole cu afumătură, făcută de Mirela Vaida

Mirela Vaida se descurcă de minune în bucătărie și este specialistă atunci când vine vorba de rețetele tradiționale românești, lucru pe care l-a moștenit din familia sa. Din meniul zilnic al familiei sale nu lispesc aproape niciodată rețetele moldovenești, precum ciorba de fasole cu afumătură. Prezentatoarea le-a dezvăluit fanilor săi cum prepară ea acest fel de mâncare, dar și ce ingrediente folosește.

Citește și: Reţetă de brânzoaice cu ceapă verde și mărar, făcută de Mirela Vaida

„Piesa de rezistență este un cârnat afumat cu o costiță afumată și cu o slănină fiartă în usturoi. Acestea fiind spuse, vă mai trebuie doar condimente. Eu pun tarhon, sare, piper și niște boia dulce afumată și cimbru uscat, am un mănunchi în casă și tot rup codițe, codițe și le pun după gust. Trebuie să începem cu partea care mie îmi displace cel mare tare: să tăiem ceapa. Am deja oala pregătită pe foc, apa fierbe, iar eu voi pune fasolea pe care o fierb de 3 ori și îi schimb apa tot de 3 ori. Abia a patra oară apa este de mâncare”, a dezvăluit Mirela Vaida pe rețelele sociale.

Când vine vorba de condimente, Mirela Vaida spune că are obiceiul  de a utiliza o paletă largă, pentru că acestea nu ac decât să ofere mâncărurilor o savoare deosebită. Vedeta de la Antena folosește pe lângă sare și piper și alte câteva condimente cunoscute.

„Am tăiat ceapa, am dat prin răzătoare morcovii, am tăiat verdeața, pentru că eu pun verdeață în orice fel de mâncare și pun și mărar, pătrunjel și leuștean și aici am făcut cubulețe slănina, costița și cârnatul. Dacă mai vreți, puteți să puneți și dafin. Nu mă dau în lături de la a pune multe condimente, nouă ne place, noi mâncăm condimentat, nu știu dacă e neapărat sănătos, dar ăsta e gustul nostru”, a mai spus ea.

Citește și: Mirela Vaida dezvăluie ingredientul secret pe care îl pune în cozonac pentru a fi pufos

Pentru un gust autentic moldovenesc, Mirela Vaida recomandă să adăugați o creangă generoasă de cimbru la final.

„Ciorba nu trebuie să fie nici foarte lungă, dar nici foarte scăzută, astfel încât atunci când iei o gură să ai domnule și fasole, și cârnat, am pus condimentele și o să mai pun și o crenguță de cimbru. Trebuie să punem cimbru, pentru că gustul este divin, îl punem cu totul, iar după aceea îl și scoatem, este de o aromă ieșită din comun. Ciorbița noastră este gata, eu ca să plusez această aromă pun și verdeață. Nu o mai las să fiarbă, o opresc, pun capacul și lăsăm vreo 10 minute, până o servim”, a continuat prezentatoarea.