Cum reacţionează fermierii unei plantaţii de cacao când gustă ciocolată pentru prima oară VIDEO

Richard Quest, reporter CNN, a călătorit în Abidjan, Coasta de Fildeş, pentru a conduce o anchetă privind economia industriei de ciocolată, potrivit cnn.com.

13 mart. 2014, 15:46
Cum reacţionează fermierii unei plantaţii de cacao când gustă ciocolată pentru prima oară VIDEO

Quest povesteşte că, la o săptămână de la aterizarea avionului, Quest se afla în mijlocul unei ferme pustii, aflate la câteva ore distanţă de Abidjan, când şi-a dat seama că nu văzuse nici urmă de ciocolată, scrie debarbati.ro. „Petrecusem zile întregi vorbind despre economia acestei industrii şi încercând să aflu cine e vinovat pentru sărăcia îngrozitoare la care fusesem martori. Am văzut copaci degradaţi şi am vizitat ferme experimentale. Am vorbit cu cooperative şi am participat la reuniuni de triburi-dar nu văzusem nicio ciocolată.”

Citeşte şi Poşta belgiană a confecţionat timbre comestibile din ciocolată

Nici taraba micuţă unde se vindeau biscuiţi, fructe şi o gamă largă de antibiotice nu comercializa ciocolată. Atunci reporterul CNN şi-a dat seama de realitatea paradoxală: acei fermieri şi familiile lor nu gustaseră niciodată o ciocolată, nu ştiau ce gust are produsul care ieşea din mâinile lor, din seminţele plantate şi îngrijite de ei.

Aşadar, jurnalistul a profitat de moment şi, alături de producătorul său, care mai avea nişte batoane de ciocolată la el, le-a oferit oamenilor ocazia de gust pentru prima dată din aşa ceva. Degustarea a început cu bătrânii tribului.

Citeşte şi Cercetătorii britanici au inventat un tip de ciocolată care nu îngraşă

„Un zâmbet mare, fără dinţi, a apărut pe unul dintre chipuri. Multe râsete, multă bucurie. Deşi copiii s-ar îngrămădi în mod normal în astfel de momente, aici au fost reţinuţi. Nu ştiau despre ce era vorba”, povesteşte Richard Quest.