Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi

Cum recunoşti un pepene injectat. Acest fruct este vedetă în sezonul cald. Fie că se optează pentru cel roşu sau galben, pepenele nu lipseşte din casele românilor, asta pentru că are peste 90% apă, e răcoritor şi potoleşte şi pofta de dulce.

19 aug. 2021, 11:46
Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi
Acest fruct este vedetă în sezonul cald

Cum recunoşti un pepene injectat. Se spune că mulţi pepeni sunt recoltaţi chiar înainte să se coacă, iar chimicalele îi „ajută” să se înroşească miezul. Aşadar, când cumperi, e bine să ştii cum arată un pepene bun şi un pepene injectat.

Citeşte şi: Cea mai mare greşeală a românilor atunci când mănâncă pepene. Poate cauza mari probleme de sănătate!

Cum recunoşti un pepene injectat. La ce trebuie să te uiţi

Pepenii care nu au fost injectaţi mai au printre seminţe şi unele albe, necoapte cum le spunem noi, dar asta nu înseamnă că i-am injectat cu ceva, pur şi simplu acea sămânţă este sterilă, stearpă. Mai rămân în pepene câteva seminţe care nu au timp suficient să se coacă”, a afirmat  Daniela Iancu, producător de pepeni din localitatea Dăbuleni, potrivit Bzi.ro.

Ca să fii convins că pepenele este într-adevăr natural, încearcă următorul truc: Amestecă o lingură de oţet cu un pahar de apă. Pune o bucată de miez de harbuz în acea apă. Dacă lichidul se colorează repede, înseamnă că şi miezul a fost injectat cu colorant. În schimb, când apa nu-şi schimbă culoarea ori devine uşor tulbure, pepenele nu conţine coloranţi chimici.

Dacă vrei să mănânci un pepene dulce, el trebuie să fie bine copt. Pentru a nu da greş, încearcă săp faci testul dopului înainte să cumperi. Decupează o bucăţică din pepene. Astfel poţi vedea cum arată miezul în interior şi poţi să şi-l guşti; pepenele cu pată cât mai galbenă înseamnă că e copt; coaja trebuie să fie tare şi fermă.

Coaja moale ori uşor zbârcită e semn că acel pepene a fost recoltat de mult timp şi e mai bine să nu-l cumperi. Dacă petele galbene de pe harbuz au mici defecte, nu evita fructul. Înseamnă că floarea acelui harbuz a fost polenizată de albine de mai multe ori şi, cu siguranţă, este foarte dulce.