Cum s-a infectat ÎPS Pimen cu coronavirus. Ce a scos la iveală ancheta epidemiologică de la Mănăstirea Sf. Ioan din Suceava

Ancheta epidemiologică în cazul infectării cu coronavirus a arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a scos la iveală faptul că acesta a intrat în contact cu trei persoane aflate în mănăstire, ulterior aceste persoane fiind depistate pozitiv cu coronavirus încă din 23 martie, a declarat marți seara, la Digi24, dr. Manuela Trifan, șefa DSP Suceava.

RomaniaTV.net
22 apr. 2020, 07:50
Cum s-a infectat ÎPS Pimen cu coronavirus. Ce a scos la iveală ancheta epidemiologică de la Mănăstirea Sf. Ioan din Suceava

Arhiepiscopul Pimen, în vârstă de 90 de ani, a fost confirmat cu noul coronavirus şi a fost adus la Institutul de Boli Infecţioase ”Matei Balş” din Bucureşti, cu un elicopter.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, reacţie în cazul lui ÎPS Pimen, infectat cu coronavirus. „Ne putem aştepta la ce e mai rău”

ÎPS Pimen se simțea rău de circa o săptămână. În urma anchetei epidemiologice au fost identificate 22 de persoane din cadrul mănăstirii care au intrat în contact cu ÎPS Pimen. Tuturor le-au fost recoltate probe pentru testare. Alte 15 teste au fost recoltate de la personalul căminului de bătrâni aflat lângă mănăstire, cu care ÎPS Pimen ar fi intrat în contact.

În privința bătrânilor din cămin, aceștia încă nu prezintă simptomatologie. Astfel, au fost recoltate teste de la 37 de persoane și, tot în cadrul anchetei, au fost identificați încă 25 de preoți din parohii din Suceava, care vor fi testați miercuri, a spus Manuela Trifan, șefa DSP Suceava.