Cum să cureți geamurile rapid și eficient fără prea multe cheltuieli. Trucurile care îți vor face ferestrele lună

Spălatul geamurilor este pentru majoritatea gospodinelor o corvoadă, însă noi avem câteva trucuri ieftine și extrem de eficiente care le vor ajuta curețe ferestrele în doar câteva minute.

01 apr. 2023, 06:58
Cum să cureți geamurile rapid și eficient fără prea multe cheltuieli. Trucurile care îți vor face ferestrele lună
Cum să cureți geamurile rapid și eficient fără prea multe cheltuieli

Cum să cureți geamurile rapid și eficient fără prea multe cheltuieli. De regulă, când vine vorba de spălatul ferestrelor gospodinele au tendința de investiţi o mulţime de bani pe produse de curăţenie care să le facă geamurile să strălucească.

Citește și Cât costă dacă apelezi la o firmă de curățenie pentru sărbători. Nu oricine își poate permite acest „lux”

Cum să cureți geamurile rapid și eficient fără prea multe cheltuieli

Foarte puține sunt cele care știu că pot obține rezultate uluitoare cu ajutorul unor produse pe care le au deja în bucătărie. De exemplu, pentru oţetul, lămâia, cartoful, sarea grunjoasă sunt doar câteva dintre alimentele care îți pot face geamurile lună.

Oţetul alb şi alcoolul înlătură urmele lăsate de degete

Folosirea oţetului la curăţarea geamului are un dublu beneficiu: curăţă foarte repede murdăria şi nu cauzează reacții alergice, aşa cum multe dintre produsele chimice fac. Tot ce ai de făcut este să diluezi jumătate de litru de oţet într-un litru de apă, apoi să pui soluţia într-un recipient cu pulverizator. Dacă vrei, mai poţi adăuga puţină zeamă de lămâie. Vaporizează pe geam şi şterge-l apoi cu o cârpă care nu lasă scame.

Dacă totuși geamurile foarte murdare, pe lângă apă şi oţet adaugă și o jumătate de linguriță cu detergent lichid.

Dacă geamurile sunt pline de urme de degete, diluează puțin alcool în apă, eventual adaugă câteva picături de ulei esențial, apoi şterge geamul. Nu este necesară clătirea.

Cartoful şi sarea grunjoasă te ajută să scapi de petele dificile

În cazul în care petele sunt vechi şi profunde, le poţi elimina folosind o felie de cartof crud. Freacă bine pata şi aşteaptă câteva minute pentru ca urmele lăsate să se usuce. Şterge-le apoi cu o soluţie formată din alcool sanitar şi apă.

Praful, dar și picăturile de ulei sau grăsime fură strlucirea geamului de la bucătărie. Pentru a scăpa de această problemă, dizolvă puțină sare grunjoasă în apă și şterge geamul cu ajutorul unui burete ușor abraziv.

Ziarul face geamul să strălucească şi nu lasă urme

Oricât ar părea de incredibil, ziarul este mai eficient decât orice lavetă. Nu zgârie sticla, nu lasă urme, ci lasă un strat foarte subțire, invizibil care previne murdărirea geamului. În loc de ziar poţi folosi filtre de hârtie pentru cafetieră care, la fel ca ziarul, oferă luciu și nu zgârie geamul.

Dacă geamurile sunt foarte murdare, apelează la un burete poros și curăţă doar de sus în jos, pentru a împiedica scurgerea apei. Ulterior, lustruieşte cu o cârpă din microfibră.

Citește și Cum să faci chiuveta să arate ca nouă cu numai trei lei. Produsul care îți va ușura munca atunci când vine vorba de curățenie