Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii. Sfat practic

Românii din zonele montane se confruntă cu frig și burniță. De câteva zile, șoferii au o problemă clasică pentru sezonul rece, parbrizul înghețat. Totuși, nu e motiv de panică. Pentru a rezolva această problemă există soluții simple. 

13 ian. 2023, 12:18
Cum să dezgheți rapid parbrizul mașinii. Sfat practic

Dezghețarea parbrizului se poate face prin mai multe metode. Cea mai la îndemână soluție este simpla activare a ventilatorului de parbriz al mașinii. Astfel, jetul de aer va fi dirijat pentru a încălzi sticla din interior, care va topi gheața în câteva minute.

Setați temperatura pe treapta cea mai mare. Ștergeți apa în exces, iar apoi setați ventilatorul la temperatură normală.

O altă variantă reprezintă utilizarea spray-ului special. Tot ce trebuie să faci este să torni soluția într-un recipient cu pulverizator și să o pulverizezi pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul și aerul condiționat pornit.

De asemenea, mai există și varianta utilizării alcoolului sanitar cu apă, ori a unei soluții formate din două părți oțet și o parte apă rece, dacă nu te deranjează mirosul înțepător al oțetului.

 

Cum va fi vremea la final de săptămână

 

Vineri, vremea va fi în general închisă, în sudul, centrul și estul țării, anunță meteorologii.

Cerul va fi mai mult noros, cu precipitații slabe temporar și local în sudul, centrul și estul țării și cu totul izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar trecător lapoviță și ninsoare, care vor depune polei pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova. La munte pe alocuri va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, în deltă și pe crestele Carpaților de Curbură. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade. Pe areale mici se va forma ceață.

Cerul va fi mai mult noros, cu probabilitate ridicată ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Vor fi condiții de polei.